Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

O'Reilly kan sparkas efter anklagelserna

Bill O'Reilly är en av Fox mest populära programledare. Foto: Jim Cooper / AP
O'Reilly är anklagad för flera fall av sexuella trakasserier. Foto: Justin Lane / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

En av USA:s mest populära, och kontroversiella, programledare Bill O'Reilly kan ha gjort sitt på Fox News.

I kölvattnen efter alla anklagelser om sexuella trakasserier kan han få lämna tv-kanalen uppger källor för New York Magazine.

I drygt ett decenniums tid har kvinnor gått ut och offentligt anklagat Bill O'Reilly, programledare för Fox News populära tv-program "The O'Reilly Factor" för sexuella trakasserier. En före detta producent har berättat att han vid flera tillfällen utsatte henne för telefontrakasserier. O'Reilly ska ha bett henne köpa en vibrator och även ringt upp henne när han höll på att tillfredsställa sig själv. Flera av samtalen spelades in, skriver New York Times. Fallet gjordes upp utanför rättssalen och det är oklart exakt hur uppgörelsen såg ut.

Betalt miljoner för att tysta anklagelserna

Flera fall har löst utanför rättssalen. Hur uppgörelsen såg ut är oklart.Foto: Andy Kropa / AP TT NYHETSBYRÅN

Enligt en rapport av New York Times ska fem kvinnor ha betalts närmare 120 miljoner kronor för att hålla tyst om de sexuella trakasserier Bill O'Reilly utsatt dem för. Skandalen har lett till att ett 60-tal företag inte längre vill göra reklam under hans program. Antalet annonsörer uppges ha halverats efter att New York Times publicerade sin rapport.

Mitt i all kalabalik valde Bill O'Reilly att ta semester. Själv hävdar han dock att det inte har något att göra med anklagelserna som riktas mot honom.

– Jag tar bara semester för att det är vår och påsktider, säger han själv, enligt Washington Post.

Källor: Bill O'Reilly kan lämna Fox News

Källor uppger nu för New York Magazine att han kan ha gjort sitt på Fox News och inte kommer tillbaka efter sin semester, som är slut om sex dagar.

Protesterna är många, och nu kan han tvingas lämna tv-kanalen.Foto: Justin Lane / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

Rupert Murdoch, vd för News Corporation som tv-nätverket Fox tillhör, uppges dock vara motvillig till att släppa O'Reilly. Han menar att det då skulle framstå som om han tvingats till det beslutet på grund av New York Times undersökning.

Hans båda söner tycker dock det är dags att tv-kanalen och tv-profilen går skilda vägar.

– De tre bråkar, säger en källa till New York Magazine.

Frustrationen bland kvinnorna på tv-kanalen växer dock och många frågar sig varför man inte redan gjort sig av med tv-profilen efter anklagelserna som riktats mot honom.

– Moralen är vidrig, säger en kvinnlig anställd till New York Magazine.

Utanför tv-kanalens lokaler har demonstranter även visat sitt missnöje med O'Reilly och krävt att han få sparken.

Bill O'Reilly: "Det är befogad kritik"

Det här är inte första gången Bill O'Reilly skapar rubriker. Tidigare i år togs svensk invandring och brottslighet togs upp i "The O'Reilly Factor". I programmet intervjuades en person som presenterades som "Nils Bildt, svensk rådgivare i försvar och nationell säkerhet." Nils Bildt gav Donald Trump rätt i sin kritik: Att Sverige är ett flyktingpolitiskt skräckexempel. Varken UD eller Försvarsmakten visade sig dock känna till den svenske experten. Nyhetsbolaget Fox News berättade senare att de blev rekommenderade att använda Nils Bildt som expert i sitt program när de letade efter lämpliga gäster.

Programledaren själv kommenterade senare Nils Bildts medverkan.

Foto: Justin Lane / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN

– Det är befogad kritik. Vi borde ha klargjort att Nils Bildt inte har några direkta uppdrag för de svenska myndigheterna. Vi bad den svenska ambassadören att medverka men fick nobben, sade Bill O’Reilly.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.