Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ordet dvärg stryks ur ny version av Snövit

Ordet "dvärg" stryks ur en ny uppsättning av "Snövit".
Warwick Davies.

Ordet "dvärg" stryks ur en ny uppsättning av "Snövit". 

Detta får kortväxta skådisen Warwick Davies att kritisera teateruppsättningen, skriver The Independent

– Jag tycker inte det är stötande alls, säger han. 

Ordet "dvärg" tas bort i en uppsättning av "Snövit" på en teater i Leicester i England. I stället ska Snövits korta kompanjoner för hennes "vänner", skriver The Independent.

– Ordet "dvärg" är något som de allra flesta inte känner sig bekväma med, säger en talesperson för teatern i ett uttalande.

En av anledningarna till valet av att stryka ordet är att teatern utgår från originalsagan av bröderna Grimm inte från Disneys storfilm från 1938.

Men det är inte alla som har reagerat positivt. Bland annat har skådespelaren Warwick Davis kritiserat beslutet hårt. Davis är en av världens mest kända, kortväxta skådisar. 


LÄS MER: Disney svarar på kritiken om midjan


– Det förlorar något om du inte har Snövits dvärgar, säger Davis till lokaltidningen Leicester Mercury och fortsätter:

– Jag tycker inte det är stötande alls. 

Han menar att det säkert finns de som tar illa upp av ordet men att man ska kunna få välja själv om man ska ta illa upp eller ej.


LÄS MER: Yohio ska spela prins i ny Disney-musikal 


Han tror att det snarare handlar om en ursäkt för att slippa anställa dyrare skådespelare. Att ha med barnskådespelare i stället för kortväxta vuxna skådespelare är billigare, menar han. 

– Det är en dålig ursäkt att "folk" skulle bli obekväma - Jag tvivlar på att de har frågat ifall publiken tycker att ordet "dvärg" är stötande, säger Davis. Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.