Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Orden som fick Zara Larsson att se rött

Nu berättar Larsson om jämställdhetsbråket på andra sidan atlanten. Foto: Simon Hastegård
Foto: Simon Hastegård

Artisten Zara Larsson hyllas ofta när hon tar ställning i feministiska frågor. Men alla uppskattar inte hennes åsikter.

Nu berättar Larsson om jämställdhetsbråket på andra sidan atlanten.

– Jag har bråkat med många i USA. Senast med en som beskrev Beyoncé som en accessoar, säger Larsson till Dagens Nyheter.

Artisten Zara Larsson är uttalad feminist och har vid flera tillfällen fått nätet att koka när hon tagit ställning på Twitter och Instagram.

Bland annat hyllades hon av stjärnan Nicki Minaj för en bild på Instagram där Larsson dragit en kondom över benet och skrev: "till alla killar som säger att deras kuk är för stor för kondomer, sätt er ner".

 

LÄS MER: Zara Larsson hyllas nu av Nicki Minaj

 

Larsson: "Har bråkat med många i USA"

Men det finns också de som inte uppskattar hennes åsikter. I en intervju i Dagens Nyheter berättar Zara Larsson om vilka reaktioner hon mött i musikbranschen på grund av sin politiska övertygelse. Men Larsson har också saker att säga till om när det handlar om musikbranschen.

– Högst upp i industrin är det typ bara män - jag har ärligt inte träffat en enda kvinnlig producent - och de ser en som ett objekt: "nu ska vi sätta på henne en liten baddräkt", säger Larsson till DN och fortsätter:

– Jag har bråkat med många i USA. Senast med en som beskrev Beyoncé som en accessoar, att hon inte varit så stor utan Jay Z. Det är sådan dubbelmoral, som när han först säger: vi ska profilera dig med feminism och girlpower. Och sedan: ’I fucked so many bitches I don’t care’. Han satte ord på hela branschen.

 

LÄS MER: Larssons sjuka idé: "Vore min dröm"

 

 

Blev feminist i nian

I intervjun berättar Zara Larsson om att hon blev feminist i början av nian när hon bytte skola, från Kungliga Balettskolan började på Kulturama i Stockholm. Hon beskriver feminism som att världen plötsligt fick andra färger.

– Det låter sjukt men så var det. Jag såg saker jag bara anat innan. Det är a blessing and a curse, man är mellan förtvivlan och hopp. Man blir provocerad, förbannad och man får mycket skit. Men man är i alla fall en till person som kan försöka göra något åt saken. Om jag har chansen att berätta om feminism för mina hundratusen följare så gör jag det, säger Zara Larsson till DN.

Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!