Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oprahs starka reaktion efter dokumentären om Jackson

Popartisten anklagas för sexuella övergrepp.Foto: MICHAEL A. MARIANT / AP TT NYHETSBYRÅN
Oprah Winfrey tar ställning.Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN

Dokumentären ”Leaving Neverland” har väckt stor debatt.

Männen som anklagar popartisten Michael Jackson för sexuella övergrepp intervjuades av Oprah Winfrey.

Oprahs ställningstagande har både hyllats och kritiserats.

Det var under söndagen som den omdiskuterade dokumentären ”Leaving Neverland” hade premiär i USA. HBO-dokumentären var uppdelad i två delar och den andra delen sändes under måndagen. I dokumentären anklagar Wade Robson, 36, och James Safechuck, 40, den bortgångne popartisten Michael Jackson för att ha begått sexuella övergrepp på dem när de var barn.

Efter att dokumentären visats valde HBO att sända en intervju med Robson och Safechuck. Intervjun ”After Neverland” leddes av programledaren Oprah Winfrey.

Under intervjun berättar bland annat Wade Robson att han som barn inte förstod att de sexuella akter var övergrepp. James Safechuck berättar att han och Michael Jackson höll en slags bröllopsceremoni i Jacksons sovrum.

Anklagelserna mot Michael Jackson är inte nya och en domare har tidigare avslagit stämningar som Robson och Safechuck kommit med, skriver The Daily Beast.

Michael Jackson.Foto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅN

Oprah tar ställning

Oprah Winfrey som själv utsattes för sexuella övergrepp som barn reagerade starkt under intervjun. 

– Det här ögonblicket är större än Michael Jackson. Det är så mycket större än en enskild person. Det här är en epok där vi kan genomskåda korruptionen i samhället, sa Oprah.

Över 100 personer som själva blivit sexuellt utnyttjade satt i publiken under intervjun och hyllad Oprah, skriver The Daily Beast.

Oprah får hat

Michael Jacksons familj har tidigare sagt att Robson inte talar sanning. Argumentet baseras på att Robson valt att stanna kvar hos Jackson och fortsatt hylla honom trots påstådda sexuella övergrepp.

Nu har Michael Jacksons fans kritiserat Oprah Winfrey och hennes sätt att ta ställning. TMZ skriver om hatet på bland annat Twitter där fansen skriver:

”Karma kommer att straffa dig.”

”Jag önskar att hela hennes välde kommer att krascha. Inte bara för var hon gjort och fortfarande ”försöker” göra mot MJ, utan mot alla andra också.”

Under intervjun nämnde Oprah Winfrey både hur många gånger hon pratat om sexuella övergrepp i sin show, men också hur många gånger Michael Jackson och hans familj varit med i showen. Intervjuerna med Jackson och familjen var många gånger sympatiska men nu har hon tagit ståndpunkt, skriver The Daily Beast.

– Jag hoppas att vi kan ta oss förbi Michael Jackson, ikonen, sa hon under intervjun.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.