Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Opererade sig för att se ut som sin idol – ångrade sig

Katie Price. Foto: S MEDDLE/ITV/REX/SHUTTERSTOCK
Kylie Jenner. Foto: MARIO SANTORO/ADMEDIA / ACTION PRESS STELLA PICTURES

Nathan Thursfield, 25, har spenderat över en miljon kronor på operationer för att se ut som idolen Katie Price. 

Sen ångrade han sig – och ville i stället se ut som Kylie Jenner. 

Men nu varnar läkaren för att Nathans näsa kan kollapsa om 25-åringen lägger sig under kniven igen, skriver Manchester Evening News. 

Tv-personligheten Nathan Thursfield är känd i Storbritannien för att ha varit en av glamourmodellen Katie Prices, 41, största fan. 

Han gick till och med så långt att han opererade sig för att vara med lik sin idol. Totalt har han genomgått fyra näsoperationer och spenderat över 80 000 pund, motsvarande mer än 1 miljon kronor, på utseendeförändringen.

Men med tiden hittade Nathan Thursfield en ny idol, nämligen realitystjärnan Kylie Jenner, 22. Och nu har han opererat sig igen. 

– Jag älskar Kylie Jenner så den här gången bad jag min kirurg om att han skulle forma min näsa att likna hennes.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157765833239880&set=ecnf.601904879&type=3&theater

Läkarnas varning: Näsan kollapsar

En upplevelse som var rejält smärtsam, berättar 25-åringen. 

– Det är definitivt den mest smärtsamma näsoperationen jag genomgått. Det var så illa att jag till och med tvingades ringa efter ambulans klockan två på natten för det kändes som att jag inte kunde andas, men som tur är var jag okej. 

Och läkaren har varnat honom om att operationerna är riskfyllda och att näsan kan kollapsa.

– Det är nästan inget brosk kvar. Det tog mig tre år att övertala läkaren att genomföra den här operationen, säger Nathan Thursfield, som fick skriva på papper där läkaren avsäger sig ansvar om näsan faktiskt skulle kollapsa, skriver Manchester Evening News. 

25-åringen har diagnosticerats med dysmorfofobi, vilket innebär att han har en bild av sig själv som inte stämmer med verkligheten. 

Andra skönhetsoperationer tv-personligheten genomfört är: hakimplantat, kindfillers, läppfillers, botox och fettsugning av armar och rygg. Och nästa år ska han genomgå en operation för att få det att se ut som att han har sexpack och en hårtransplantation, skriver Manchester Evening News. 

Dysmorfofobi

Så här beskriver Sahlgrenska Universitetssjukhuset dysmorfofobi:

 

”Dysmorfofobi eller BDD (Body Dysmorphic Disorder) är en psykiatrisk problematik som innebär att man är överdrivet upptagen av någonting i sitt utseende. De flesta som har BDD är övertygade om att de ser fula, hemska eller konstiga ut, trots att omgivningen uppfattar dem som helt normala. Många med BDD upplever att de är osymmetriska eller att någon kroppsdel är oproportionerligt stor eller liten. Ofta är BDD:n knuten till ansikte, hud eller hår, men man kan vara tvångsmässigt upptagen av vilken kroppsdel som helst. Upptagenheten kan ibland handla om att kroppen upplevs som för liten eller inte tillräckligt muskulös, vilket är vanligast hos pojkar/män.

Oron över utseendet brukar medföra olika tvångsmässiga ritualer, som kan ta flera timmar i anspråk, där man speglar sig, jämför sig med andra eller försöker dölja den ”defekta” kroppsdelen med hjälp av smink, kläder etc. En del med BDD genomgår också upprepade skönhetsoperationer.”

Genomsnittsåldern för insjuknande är 16-17 år, men ofta visar sig vissa symptom redan i början av tonåren.

Källa: Sahlgrenska

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.