Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Operasångare anklagas för sexuella trakasserier

Placido Domingo, 78, anklagas för sexuella trakasserier.Foto: SZILARD KOSZTICSAK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Spanjoren är känd över hela världen.Foto: JAN BAUER / AP

Operalegendaren Placido Domingo, 78, anklagas för sexuella trakasserier av flera kvinnor, rapporterar nyhetsbyrån AP.

”Anklagelserna är djupt besvärliga och felaktiga”, skriver Domingo i ett uttalande.

Los Angeles-operan utreder nu anklagelserna mot sångaren, uppger Sveriges Radio.

I årtionden ska den firade stjärnan, som ses av en av operavärldens mäktigaste män, ha utnyttjat kvinnor och tvingat dem till sexuella relationer. AP skriver att han har erbjudit dem jobb i utbyte mot sexuella tjänster och att han straffat dem när de avvisat hans inbjudningar.

Åtta sångerskor och en dansös har berättat för AP hur de har trakasserats av den i dag 78-åriga Placido Domingo. En av operasångarens offer uppger att Domingo stuckit ner sin hand i hennes kjol och tre andra berättar om hur han tvingat till sig kyssar på deras läppar. Övergreppen ska ha skett i ett omklädningsrum, på ett hotellrum och på ett lunchmöte.

Placido Domingo, född i Spanien, är världsberömd för sin sång och han har bland annat tilldelats en Grammy.

Stjärnan slår tillbaka

I ett uttalande slår han tillbaka mot uppgifterna, som i vissa fall sträcker sig 30 år tillbaka i tiden:

Anklagelserna från dessa anonyma personer, som härstammar från så långt som 30 år tillbaka, är djupt besvärliga och felaktiga. Det är smärtsamt att höra att jag kan ha gjort någon upprörd eller fått dem att känna sig obekväma – oavsett hur länge sedan och trots mina bästa intentioner. Jag trodde att alla mina interaktioner och relationer var välkomna och skedde i samförstånd.

De som känner mig eller som har arbetat med mig vet att jag inte är en person som med avsikt skulle skada, förolämpa eller skämma ut någon.

Jag har privilegierats med en över 50 år lång karriär inom operan och jag kommer att fortsätta att hålla mitt huvud högt.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.