Gravid man. Thomas Beatie, 34, trimmar gräset utanför sitt hem i Oregon, USA, i en t-shirt med texten "Definiera normal". Han är den före detta kvinnan som nu är en gravid man. Foto: BULLS
Gravid man. Thomas Beatie, 34, trimmar gräset utanför sitt hem i Oregon, USA, i en t-shirt med texten "Definiera normal". Han är den före detta kvinnan som nu är en gravid man. Foto: BULLS

Om sex veckor blir han mamma

Publicerad
Uppdaterad
LONDON. Här är de nya bilderna på den gravida mannen Thomas Beatie. Det är bara sex veckor kvar till födseln. - Dessvärre finns det inga mammakläder för män, säger Beatie.
Thomas Beatie, 34, är den före detta kvinnan som nu är en gravid man. Juridiskt är Beatie sedan länge man. Han har odlat skägg, behandlats med det manliga könshormonet testosteron och opererat bort sina bröst.
Men han såg till att behålla sin livmoder.
Anledningen var att han till varje pris ville ha kvar möjligheten att föda barn.


Väntar en flicka

Snart föräldrar. Hustrun Nancy inseminerade Thomas med hjälp av en slags injektionsspruta utan nål. Foto: BULLS Nu väntar han en flicka. Med bara sex veckor kvar till födseln berättar han nu om graviditeten.
- Jag känner mig så svullen hela tiden, säger Thomas Beatie.
- Dessvärre finns det inga mammakläder för män.
Han visar upp sin mage i en t-shirt med texten "Definiera normal" då han trimmar gräset utanför sitt hem i Oregon i USA. Graviditeten har väckt stor uppmärksamhet.
- Våra grannar tycker inte att jag och min hustru är konstiga, säger Thomas Beatie till Daily Mirror.

Har varit gifta i fem år

Beatie har varit gift med hustrun Nancy i fem år. Hon har två vuxna döttrar sedan ett tidigare äktenskap. Hon tvingades operera bort sin livmoder efter en sjukdom - och kan alltså inte få fler barn.
Beatie befruktades med sperma från en donator. Hustrun Nancy gjorde det själv med hjälp av en anordning paret beskriver som en injektions spruta utan nål. De köpte den från en veterinär som normalt använder den till att mata fåglar med.
- Jag ska bli min dotters pappa. Nancy ska bli hennes mamma. Vi ska vara en familj, säger Thomas Beatie.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag