Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Om sex veckor blir han mamma

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Gravid man. Thomas Beatie, 34, trimmar gräset utanför sitt hem i Oregon, USA, i en t-shirt med texten "Definiera normal". Han är den före detta kvinnan som nu är en gravid man.
Foto: BULLS

LONDON. Här är de nya bilderna på den gravida mannen Thomas Beatie. Det är bara sex veckor kvar till födseln. - Dessvärre finns det inga mammakläder för män, säger Beatie.

Thomas Beatie, 34, är den före detta kvinnan som nu är en gravid man.  Juridiskt är Beatie sedan länge man. Han har odlat skägg, behandlats med det manliga könshormonet testosteron och opererat bort sina bröst.

 Men han såg till att behålla sin livmoder. 

 Anledningen var att han till varje pris ville ha kvar möjligheten att föda barn.


Väntar en flicka

Snart föräldrar. Hustrun Nancy inseminerade Thomas med hjälp av en slags injektionsspruta utan nål. Foto: BULLS Nu väntar han en flicka. Med bara sex veckor kvar till födseln berättar han nu om graviditeten.

 - Jag känner mig så svullen hela tiden, säger Thomas Beatie.

 - Dessvärre finns det inga mammakläder för män.

 Han visar upp sin mage i en t-shirt med texten "Definiera normal" då han trimmar gräset utanför sitt hem i Oregon i USA. Graviditeten har väckt stor uppmärksamhet.

 - Våra grannar tycker inte att jag och min hustru är konstiga, säger Thomas Beatie till Daily Mirror.


Har varit gifta i fem år

 Beatie har varit gift med hustrun Nancy i fem år. Hon har två vuxna döttrar sedan ett tidigare äktenskap. Hon tvingades operera bort sin livmoder efter en sjukdom -  och kan alltså inte få fler barn.

 Beatie befruktades med sperma från en donator. Hustrun Nancy gjorde det själv med hjälp av en anordning paret beskriver som en injektions spruta utan nål. De köpte den från en veterinär som normalt använder den till att mata fåglar med.

 - Jag ska bli min dotters pappa. Nancy ska bli hennes mamma. Vi ska vara en familj, säger Thomas Beatie.

FAKTA

I Sverige hade Thomas inte fått bli man
I Sverige är det ett krav att man steriliseras när man byter kön. - Om en kvinna ska bli man behandlas hon med testosteron i sådan utsträckning att man slår ut äggstocksfunktionen. Det vanliga är att man tar bort livmoder och äggstockar, säger Marc Bygdeman, professor i obstetrik och gynekologi på Kvinnokliniken på Karolinska sjukhuset i Stockholm, där könbyten utförs. - Den här personen har inte genomfört ett könsbyte. Det är inte relevant att kalla det för ett könsbyte. Det är en absurditet på något sätt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.