Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Olssons skämt om Oldsberg i sändning: ”Föraktar honom”

Rickard Olsson. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Ingvar Oldsberg. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Rickard Olsson har tagit över "Bingolotto" efter Ingvar Oldsberg – och nu pikar han sin föregångare.

När Olsson besökte "Breaking news med Filip och Fredrik" skämtar han om programledaren.

– Det är därför jag föraktar honom, säger "Bingolotto"-programledaren i Kanal 5-programmet.

Rickard Olsson har axlat manteln som "Bingolotto"-programledare efter Ingvar Oldsberg och inhopparna Lotta Engberg och Agneta Sjödin, och leder spel-programmet varje söndag på TV4.

I flera avsnitt har Olsson avslutat "Bingolotto" med att säga frasen "let's make Bingolotto great again", en pastisch på Donald Trumps kända slagord "let's make America great again".

Uppmärksammades i "Breaking news”

Rickard Olssons nya motto fick Filip Hammar och Fredrik Wikingsson att haja till, och komma till slutsatsen att den nya "Bingolotto"-programledaren föraktar Ingvar Oldsberg, och bjuda in Olsson till sitt nyhetsprogram "Breaking news med Filip och Fredrik".

– Det funkade ju för Trump. Men man tänker ju då att du tycker att Bingolotto var dåligt när Ingvar Oldsberg ledde det, undrar Filip Hammar i programmet.

Rickard Olsson skämtar vidare om att han skulle förakta Oldsberg:

– Det är därför jag föraktar honom, skämtar han och fortsätter:

– Det är ju för att Bingolotto har blivit mindre och mindre. Det var stort en gång, och ”we gonna make Bingolotto great again”.

 

 

”Då tyckte folk att det var lite töntigt”

Rickard Olsson berättar också att han märker skillnad i hur det ses på "Bingolotto" nu för tiden, än när han var programledare för tio år sedan.

– När jag gjorde Bingolotto för tio år sen, då tyckte folk att det var lite töntigt med Bingolotto. Framför allt här i Stockholm, tuffa mediamänniskor som fnös och så. Men nu har det liksom blivit 27 år, jag tror åtta programledare, och det lever fortfarande kvar på, jag tror, 370 000 tittare där efter nyheterna, säger Rickard Olsson i "Breaking news med Filip och Fredrik".