Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olly Eley är Elles första ickebinära omslagsmodell

Fem kändisar som inte identifierar sig som varken kvinna eller man
Olly Eley är första ickebinära modellen på Elles omslag.
Foto: Instagram / Instagram
Olly Eley.
Foto: Olly Eley Instagram / Olly Eley Instagram
Foto: Instagram / Olly Eley

Olly Eley är den första ickebinära modellen att pryda Elles omslag.

I magasinet berättar hen om att landa rätt i ett könsneutralt pronomen.

– Efter att i flera år ha hatat kroppen jag föddes i, och att inte kunna relatera till det kön jag föddes med, hittade jag till slut ett sätt att existera på, berättar hen i Elle UK. 

Brittisk-australiska Olly Eley, 35, är den första ickebinära modellen någonsin att pryda modemagasinet Elles omslag, rapporterar Daily Mail. 

Olly Eley föddes som tjej, men använder sig i dag av pronomen hen. För Elle berättar modellen om sökandet, och hur hen till slut hittade en ”mittemellan -plats”.

– Efter att i flera år ha hatat kroppen jag föddes i, och att inte kunna relatera till det kön jag föddes med, hittade jag till slut ett sätt att existera på som kändes vettigt för mig, berättar hen för magasinet.

”Kunde inte sätta ord på vad jag kände”

Olly Eley, som växte upp i Australien, berättar vidare att hen aldrig känt sig som varken en kvinna eller man. Det var först när Olly Eley flyttade till en större stad och hörde talas om pronomen ”hen” för första gången som bitarna föll på plats.

I storstaden Sydney öppnade sig en helt ny och queer värld. 

– Första gången någon introducerade sig för mig med sitt namn och pronomen ”hen” kändes det så tryggt. Wow, det är svaret på precis allt just nu, tänkte jag då.

Olly Eley har hittat sin plats och det finns stora planer för framtiden.

– Jag har accepterat att jag är en ickebinär person som lever i en binär värld – det är någonting jag har för avsikt att ändra på.

https://www.instagram.com/p/COghEb_Du05/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.