Olles mamma om sitt sista möte med sonen

Olle Ljungströms mamma berättar att hon träffade sin son så sent som förra veckan.
Foto: Jan Wiriden / GT/EXPRESSEN
Ljungströms familj planerar nu hans begravning, men saknar fortfarande svar om vad som egentligen hänt.
Foto: Anders Ylander / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN

Under det sista mötet med Olle Ljungström förstod hans mamma att slutet var nära.

En dag efter den folkkäre artistens död är familjen samlad för att planera begravningen - men de saknar svar från polisens förundersökning. 

Nu berättar Misse Ljungström om det sista samtalet med sonen.

– Det är ju vår nu, och det var fint. Men han var mycket sjuk, säger hon.

Det har gått en dag sedan Olle Ljungström hittades död av hemtjänstpersonal i sin bostad i byn Gräfsnäs utanför Alingsås.

Den folkkäre artisten blev bara 54 år gammal, och den sista tiden levde han ensam och sjuk, berättar hans mamma Misse Ljungström, 72. 

Hans vänner hade rullade schema för att finnas där som stöd mot slutet, säger den nära vännen och artisten Andreas Kleerup.

– Vi var ett roterande gäng som var där och hjälpte honom varannan, var tredje vecka. Fanns där för honom.

Olle Ljungström hade en nära relation med sin mamma och Misse Ljungström hälsade på sin son i Gräfsnäs så sent som i förra veckan.

Då var han riktigt dålig, säger hon.

– Det minns jag glasklart. Jag var hemma hos honom förra veckan och hälsade på, säger Misse Ljungström och fortsätter:

– Det är ju vår nu, och det var fint. Men han var mycket sjuk.

Olle Ljungström och hans mamma pratade om vardagliga saker, men hon förstod att det var nära.

– Vi visste ju att det skulle sluta så här, så det var inte ett dugg konstigt om jag säger så. Men det känns fruktansvärt att han är borta. LÄS MER: Kändisarnas hyllningar till Olle LjungströmFamiljen har fortfarande inte fått någon detaljerad information om dödsorsaken. Långhelgen krånglar till processen och polisens rubricering står fast.

Under onsdagen spärrades Olle Ljungströms hem av och det inleddes en standardförfarande förundersökning om mord alternativt dråp.

Teknikerna hittade dock ingenting som styrkte ett misstänkt brott.

– Rubriceringen kvarstår, kroppen ska obduceras någon gång nästa vecka och vi ändrar ju inte på en brottsrubrik när vi inte vet säkert. Den kvarstår tills alla pusselbitar är lagda, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland. 

Planerar Olle Ljungströms begravning

Olle Ljungströms familj är just nu samlad i Stockholm där de sakta men säkert försöker planera begravningen och smälta det som hänt. 

– Vi tar en sak i taget. Vi ska inte stressa med någonting, vi tar det lugnt och pratar i familjen och vi ser till att vi gör det bästa för honom, säger hon och fortsätter:

– Vi är samlade allihopa så mycket vi kan och det känns bra.LÄS MER: Här är Olle Ljungströms liv i bilderSedan Olle Ljungström dog har hans vänner, den svenska artisteliten, kontaktat Misse Ljungström. De har visat sitt stöd, och hon är mycket tacksam och till och med imponerad över vilket avtryck hennes son gjort i musik-Sverige.

– Hans vänner är så himla goa och gulliga, han har så mycket gamla vänner och alla hör av sig med kramar och de tänker på oss. De är bestörta och sådant där, så vi känner oss verkligen väl omhändertagna av hans kompisar och även av yrkesfolk som han har varit i kontakt med. Även om inte vi känner dem så har de hört av sig till oss. Vi känner verkligen ett jättestöd, det känns jättebra. 

– Det tar ju tid innan man landar. Det känns skönt med all den här uppmärksamheten på något sätt. Det får en att komma ihåg som en frisk Olle.  Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.