Olle Sarris nya roll – spelar mot sin dotter

Olle Sarri: "Har bara positiva minnen av Luke Perry"
Ellen Sarri Littorin spelar en av huvudrollerna i ”LasseMajas Detektivbyrå 2”.
Foto: Linus Hallsénius
Pappan Olle Sarri är också med i nya säsongen.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Även Anders Jansson spelar den fumlige polismästaren och Elis Nyström spelar Lasse.
Foto: LINUS HALLSENIUS
Olle Sarri och dottern Ellen Sarri Littorin.
Foto: ROJASTUDIOS / STELLA PICTURES
Anna Littorin och Olle Sarri tillsammans med dottern Ellen.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Olle Sarri är en av skådespelarna i ”LasseMajas Detektivbyrå 2”.

Men han är inte den enda från familjen som är med: Precis som första säsongen är hans dotter Ellen Sarri Littorin med – som alltså spelar mot sin egen pappa.

– Nu är jag kanske inte helt objektiv, men jag tror ändå att jag är det, hon är väldigt proffsig och tycker att det är väldigt roligt.

Martin Widmark och Helena Willis barnbokserien ”LasseMajas Dektektivbyrå”, om de två unga detektiverna Lasse och Maja, har länge varit populär bland barn och blev förra året också en tv-serie.

När den andra säsongen nu har premiär på C More är den erfarna skådespelaren Olle Sarri, 49, med som en ny karaktär – en ny mästerdetektiv som konkurrerar med de yngre förmågorna.

Men redan den första säsongen var familjen Sarri högst närvarande. Olle Sarris dotter Ellen Sarri Littorin, 12, spelar nämligen Maja. Och Olle Sarris sambo Anna Littorin, även hon skådespelare, spelade också en roll som präst i den första säsongen.

”Väldigt roligt”

Nu är det Olle Sarris tur att spela mot sin egen dotter.

– Jag har ju mest varit med som förälder både säsong ett och två, men i säsong två har jag även varit med som skådis. Väldigt roligt har det varit.

– Vi har jobbat ihop förr med Ellen, men aldrig när hon haft en stor huvudroll, fortsätter han.

Samtidigt är det lite speciellt att spela mot dotter i en stor tv-serie.

– Jo men det är det väl. Nu är jag kanske inte helt objektiv, men jag tror ändå att jag är det, hon är väldigt proffsig och tycker att det är väldigt roligt. Och hon tycker uppriktigt att det är jättekul att jobba och spela både mot mig och Anna, men hon tycker ju att det är mycket roligare att vara själv på set. Utan att någon förälder är där.

Ger dottern viktiga råd

Inspelningen har ägt rum i Boden under ett drygt ett halvår. Sarri berättar att han och hustrun inte alls varit med förutom när han själv haft scener att spela in.

Ger ni henne mycket tips och råd?

– En del ger vi väl henne både jag och Anna, det tror jag definitivt. Hon tycker det är kul att improvisera, men vi tror nog hon har börjat förstå vikten av att kunna manus ordentligt. Det är grundgrejer: Lär dig manus, kom i tid.

En del manusläsning tillsammans blir det oundvikligen också.

– Det måste man göra. Även där är hon ganska självgående, men vi hjälper ju också, det gör vi. Alltså pluggar repliker helt enkelt. Det är ju kanske den tråkiga biten men hon sätter det mycket kvickare än jag brukar göra.

Slog igenom i komediserie

Olle Sarri slog igenom i slutet av 90-talet i komediserien ”c/o Segermyhr” och har sedan dess setts i uppmärksammade filmer som ”Tillsammans” och ”Apan”. Han har även medverkat i en rad barn- och ungdomsserier och syntes också i förra årets Netflix-succé ”Snabba cash”.

Han är sedan länge tillsammans med Anna Littorin och har utöver dottern Ellen också yngre sonen Jack. 

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.