SåTA VäNNER. Olle Jönsson och Bert Karlsson har varit med om mycket tillsammans. Lasse Stefanz-sångaren får nu stöd av dansbandskungen Foto: sven lindwall Foto: Sven Lindwall
SåTA VäNNER. Olle Jönsson och Bert Karlsson har varit med om mycket tillsammans. Lasse Stefanz-sångaren får nu stöd av dansbandskungen Foto: sven lindwall Foto: Sven Lindwall

Olle får stöd av Bert: "Han behöver vila"

Publicerad

Lasse Stefanz är på banan redan nästa vecka igen.

- Olle är lite sjuklig och behöver vila upp sig och lugna ner sig, säger Bert Karlsson som är i ständig kontakt med bandet.

Samtidigt hoppar Hasse "Kvinnaböske" Andersson in och räddar Ekebofestivalen i morgon lördag som Lasse Stefanz hoppat av.

Sångaren Olle Jönsson är fortsatt sjukskriven och spelningarna i Billesholm i kväll och Munka-Ljungby (Ekebo) i morgon lördag är inställda. Det är läget efter att Olle Jönsson i söndags plötsligt meddelade att han gjort sitt med orkestern som han var med och bildade för 45 år sedan.

Men dansbandskungen Bert Karlsson är bestämd och säger tvärsäkert att det kommer en lösning. Han menar att de ridit ut värre stormar.

- De har tagit sig igenom värre kriser än den här. Det här löser de nästa vecka. Sen är i gång igen.

Vet du vad som händer?

- Ja, men det vill jag inte gå in på. Men de har hållit på så här och varit oense i bandet förr.

Vad tänker du på?

- Nej, det vill jag heller inte gå in på här.

Var inblandad i ett bråk

Bert var dock själv inblandad i ett av de första stora bråken i bandets historia. Det var just Bert som en gång upptäckte Lasse Stefanz och hjälpte dem på traven. I somras kunde Kvällsposten emellertid berätta att medlemmarna i Lasse Stefanz fortfarande är sura på Karlsson för att han gav bort deras genombrottslåt "Vid en liten fiskehamn" till Stefan Borsch, som var den tidens stora dansbandsstjärna.

- Men det var bra för bandet att Borsch fick en Svensktoppshit med låten, sa Bert då och viftade bort kritiken.

Bert har haft kontakt med bandet under den senaste krisen och han säger att de kommer att återförenas snart igen.

- Det här löser sig. När Olle fått vila ut. Och lugnat ner sig.

Men skulle han kunna satsa på en solo-karriär?

- Jo, han har ju en charmig röst så han skulle kunna spela in skivor. Men det skulle vara svårt att göra turnéjobb.

Har 50 inbokade jobb

Lasse Stefanz har upp emot 50 inbokade jobb. Det är inte ovanligt att de drar 1 000 personer till danserna.

- Ja, de är enormt stora och drar mycket publik.

Säger Bert och menar att inget annat band konkurrerar med dem på den här nivån.

Operation Rädda Lasse Stefanz på Facebook har också samlat en bra bit över 4 000 medlemmar.

Men spelningen på Ekebo gick inte att rädda. "Kvinnaböske" ersätter.

- Hasse Andersson och Voize räddar Ekebokvällen, meddelar Bo-Åke Johnsson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag