Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olivia Newton Johns ärliga svar om obotliga sjukdomen

Hon har drabbats av cancer för tredje gången i sitt liv – och den här gången är den obotligFoto: STELLA PICTURES
Men ”Grease”-stjärnan Olivia Newton-John vägrar se negativt på sitt liv med sjukdomen.Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
Olivia Newton John och John Travolta.Foto: FILMBOLAG

Hon har drabbats av cancer för tredje gången i sitt liv – och den här gången är den obotlig.

Men ”Grease”-stjärnan Olivia Newton-John vägrar se negativt på sitt liv med sjukdomen.

– Det är klart att jag har haft tillfällen då jag gråtit och allt sådant. Men jag har en fantastisk make som stöttar mig igenom allt, säger Newton-John till People.

Olivia Newton-John är obotligt sjuk i cancer – men dementerar att hon är nära döden.

I en intervju med People berättar stjärnan om de rykten som florerade i januari, där hon påstods vara nära döden, eller i vissa fall till och med redan död.

– Mina vänner ringde och trodde på det där. Jag var tvungen att säga: ”Tror du verkligen att du inte skulle veta om det var så illa?”.

Olivia Newton-John dementerade snabbt ryktena med en video på sociala medier.

– Vi kvävde det i sin linda, säger skådespelaren.

Upptäckte skarp smärta i kroppen 

Men det betyder inte att de senaste månaderna inte har varit jobbiga för ”Grease”-stjärnan. Olivia Newton-John är sjuk med bröstcancer i stadie fyra, och har genomgått tuffa behandlingar. Skådespelaren fick först diagnosen 1992, och senare ett återfall 2013 som hon hanterade i hemlighet – men nu är alltså sjukdomen tillbaka en tredje gång.

Det har hunnit gå två år sedan Olivia Newton-John fick veta att hon var cancersjuk för tredje gången i sitt liv. De senaste sex månaderna har skådespelaren dessutom drabbats av en fraktur i bäckenbotten, som en biverkning av att hennes skelett försvagats av cancern.

I september upptäckte Newton-John skarp smärta i kroppen när hon promenerade, och sökte vård. Det var då hon fick veta om frakturen i bäckenbotten – något som i sin tur ledde till att ”Grease”-profilen tvingades tillbringa sin 70-årsdag på sjukhus med strålbehandlingar.

– Jag hade så mycket planerat för min födelsedag. Men Gud hade andra planer, säger Olivia Newton-John i People.

 ”Haft tillfällen då jag gråtit”

Nu har skådespelaren fått komma hem igen, där hon blir omhändertagen av maken John Easterling. Cancer i stadie fyra ska vara obotligt, men kan hållas under kontroll med rätt behandlingar.

– Det är klart att jag har haft tillfällen då jag gråtit och allt sådant. Men jag har en fantastisk make som stöttar mig igenom allt, säger Newton-John till People.

Nu försäkrar skådespelaren om att hon mår bättre än på länge.

 – Jag mår bra, och känner mig starkare. Min läkare är väldigt nöjd med min utveckling.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.