Olivia Newton-John är död

John Travolta om sorgen: ”Älskar dig” • En mångårig kamp mot bröstcancer
Olivia Newton-John.
Foto: RAINMAKER PHOTO/INSIGHT MEDIA / INSIGHT MEDIA STELLA PICTURES
Olivia Newton-John och John Travolta i ”Grease.”
Foto: MOVIESTORE/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL REX/IBL
Foto: MARY EVANS PICTURE/IBL
Foto: FILMBOLAG

”Grease”-stjärnan Olivia Newton-John är död, bekräftar hennes familj.   

Hon blev 73 år gammal.

”Jag älskar dig så mycket”, skriver motspelaren John Travolta på Instagram efter beskedet. 

Skådespelaren och sångerskans familj skriver i ett uttalande på Instagram att Olivia Newton-John dog fridfullt på sin ranch i södra Kalifornien i USA under månadagsmorgonen, omgiven av familj och vänner.

”Vi ber er att respektera familjens privatliv under denna svåra tid”, skriver maken John Easterling. 

Familjen uppger ingen dödsorsak, men en källa nära Newton-John bekräftar för TMZ att hon somnat in efter att ha haft cancer i 30 år.

”Olivia har varit en symbol för triumfer och hopp i över trettio år och delat sin resa med bröstcancer. Hennes läkande inspiration och banbrytande erfarenhet av växtmedicin fortsätter med Olivia Newton-John Foundation-fonden, tillägnad forskning om växtmedicin och cancer”, skriver maken i uttalandet. 

Obotligt sjuk i bröstcancer

73-åriga Newton-John lämnar förutom maken efter sig dottern Chloe Lattanzi, 36, systern Sarah Newton-John och brodern Toby Newton-John med familjer. 

Skådespelerskan är mest känd för sin huvudroll som Sandy i musikalen ”Grease” från 1978, där hon spelade mot John Travolta. Hon har också en lång och framgångsrik musikkarriär bakom sig, med bland annat fyra Grammy-vinster och 100 miljoner sålda skivor. Bland hennes största hits finns ”Let me be there” från 1971, ”You're the one that I want” med John Travolta från 1978 och ”Physical” från 1981.

Hon hade länge varit obotligt sjuk i cancer och genomgått flera tuffa behandlingar. Hon fick först diagnosen 1992, och senare ett återfall 2013 som hon hanterade i hemlighet – och sedan kom sjukdomen tillbaka en tredje gång 2017. Då var den obotlig.

Stjärnan föddes i England och växte upp i Australien, men bodde sedan många år tillbaka i USA och Kalifornien där hon ägde bland annat en hästranch. 

Travoltas kärleksfulla ord

John Travolta, Newton-Johns motspelare i ”Grease”, kommenterar skådespelerskans bortgång med känslosamma ord. 

”Min kära Olivia, du gjorde alla våra liv så mycket bättre. Ditt avtryck var enormt. Jag älskar dig så mycket, skriver John Travolta på Instagram och avslutar med ”Din Danny, din John!”.

Barbara Streisand har publicerat en bild på Instagram och skriver:

”För ung för att lämna den här världen. Må hon vila i frid.” 

Abba-Frida: ”Du finns alltid i mitt hjärta”

På Abbas Instagramkonto har bandet publicerat en bild där de står på scen tillsammans med Newton-John. Både Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog har publicerat ett varsitt uttalande om sin före detta musikerkollega. 

”Vad känner man och vad säger man när den finaste, snällaste och mest kärleksfulla kvinnan har lämnat oss för en annan plats. Hjärtat gör ont av att tänka på Olivias modiga kamp mot en, i hennes fall, oövervinnerlig fiende”, skriver Anni-Frid. 

”Jag är tacksam över att ha känt en person som du Olivia, och du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta.”

Agnetha skriver: 

”Så ledsen över att höra om Olivias bortgång. En fantastisk person har lämnat oss – och det är många av oss som sörjer henne nu. Mina tankar går till familjen.”

https://www.instagram.com/p/ChAtHO1psCS/?utm_source=ig_web_copy_linkhttps://www.instagram.com/p/ChAntToP_D0/?utm_source=ig_web_copy_linkhttps://www.instagram.com/p/ChArKlmjhK1/?utm_source=ig_web_copy_linkhttps://www.instagram.com/p/ChCPhPXInHg/?utm_source=ig_web_copy_link

Ur arkivet: Svenska soldater tolkar ”Grease”

Svenska soldater stationerade i Afghanistan dansar loss till "Grease"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.