Lena Olin gästade fredagens "Skavlan". Foto: SVT
Lena Olin gästade fredagens "Skavlan". Foto: SVT

Olin om en flytt till Sverige: Inte på heltid

Publicerad

Lena Olin säger att hon älskar Sverige.

Men någon permanent flytt från USA tillbaka till hemlandet blir det nog inte tal om.

– Nej, kanske inte på heltid, säger hon i kvällens "Skavlan".

"Hypnotisören"-aktuella Lena Olin var en av gästerna i kvällens "Skavlan".

Ett av ämnena som togs upp var att hon alltid varit bra på att säga nej. Fredrik Skavlan nämnde att hon bland annat tackat nej till flera storfilmer så som "Pianot" och "Basic Instinct" under sin långa karriär. På frågan om hon ångrat något av sina avböjande svarar hon att hon hade det:

– Ja, "Pianot", säger hon.

Skådespelerskan nämner att hon ibland kan känna ängslan och att det då kan vara tryggt att säga nej.

– Då vet jag ju hur det blir.

"Älskar Sverige"

Ett annat ämne som avhandlas under intervjun är om hon och maken Lasse Hallström någonsin kommer att flytta hem till Sverige igen.

– Nej, kanske inte på heltid, säger hon och fortsätter:

– Vi älskar ju Sverige väldigt mycket och vi trivs väldigt bra med att vara här. Och nu när vi varit och filmat i Stockholm under en lång period när vi gjort "Hypnotisören" så har det varit en sådan otrolig glädje. Sedan är Sverige ett fantastiskt land.

Hennes kärlek till hemlandet är stort och hon kan inte komma på något som hon inte saknar med Sverige. Inte ens det kalla och mörka vinterhalvåret.

– Jag älskar novembermörkret, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag