Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Olika regler om rökförbud – kanalen stoppar deltagarna

I ”Celebrity ex on the beach” får deltagarna röka hur mycket de vill.
Foto: Linus Hallsénius / Kanal 5 och Dplay
Toby Johnson, Marcus Mcuze Johansson och Viktoria Johansson i ”Paradise hotel”.
Foto: TV3

I årets säsong av ”Paradise hotel” valde produktionen att ha rökförbud – de vill inte visa upp rökning i den omfattning de gjort tidigare.

Men deltagarna i ”Celebrity ex on the beach” har inte samma regler.

”Hyser nolltolerans mot droger. I övrigt finns inga direkta husregler för deltagarna som ju alla är myndiga personer”, skriver pressansvarig Mathilde Albinsson i ett meddelande.

Förra veckan hade ”Celebrity ex on the beach” premiär med en riktig stjärnkavalkad. Sara Bolay, Josephine Qvist, Nina Glimsell, Alex D'Rosso och Adrijano ”Adde” Mijanovic är bara några av dokusåpa-profilerna som kommer synas i tv-rutan. 

Samtidigt är också en säsong av ”Paradise hotel” i full gång och börjar snart gå mot sitt slut. Något som var nytt för programmet i år var att reglerna ändrats och ingen rökning är tillåten på hotellet.

Cigarettlagret tog aldrig slut

– Vi bestämde oss för att inte vilja visa upp unga människor som röker i programmet, säger Nordic Entertainments presschef Susanne Nylén.

Tidigare deltagare från ”Paradise hotel” har berättat att anledningen till att de rökte så mycket var att deras cigarettlager aldrig tog slut.

Inte samma regler

I ”Celebrity ex on the beach” gäller dock inte samma regler – där får deltagarna röka hur mycket de vill.

Det finns strama riktlinjer för vad deltagarna får och inte får göra, men inte när det gäller snus eller cigaretter, berättar pressansvarig Mathilde Albinsson.

”Inspelningsplatsen är, och ska vara, en trygg och säker plats för både deltagare och produktion och vi har stränga regler gentemot, och tar starkt avstånd från, alla typer av våld och kränkningar samt hyser nolltolerans mot droger. I övrigt finns inga direkta husregler för deltagarna som ju alla är myndiga personer”, skriver hon i ett meddelande.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.