Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oldsbergs vändning – efter hälsoproblemen

Ingvar Oldsberg om minnet med Weise: "Kärvänlig människa"
Ingvar Oldsberg har två olika operationer framför sig. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Det var tidigare tänkt att Ingvar Oldsberg skulle göra en höftoperation i Belgien, men den sköts upp – och ser nu ut att genomföras i Sverige i stället. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Ingvar Oldsberg i ”Bingolotto” 2014. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT / TT NYHETSBYRÅN
Ingvar Oldsberg hoppas att en av operationerna kan bli av före nyår. Foto: TV4

Ingvar Oldsberg, 74, skulle ha gjort en höftoperation i Belgien under tisdagen.

Men efter en lång kamp ser tv-legendaren nu till sist ut att kunna genomföra operationen i Sverige – precis som han hoppats på.

– Nu har de snackat via kontakter och läkare på Mölndal, så att nu ligger nog operationen vad det gäller höften i pipeline.

Folkkäre programledaren Ingvar Oldsberg har den senaste tiden dragit med hälsoproblem. Både diskbråck med medföljande ryggsmärtor och artros i båda höfterna har gjort att han inte har kunnat gå mer än tre-fyra meter innan han tvingas pausa.

I slutet av augusti ramlade dessutom Oldsberg så illa i hemmet att han bröt axeln. Något som gjorde att den planerade operationen i Belgien fick skjutas upp.

Men tv-profilen har fått positiva besked. Efter en lyckad axeloperation på ortopedmottagningen i Mölndal menar Oldsberg att läkarna insåg att man även skulle kunna operera hans höft.

– Nu har de snackat via kontakter och läkare på Mölndal, så att nu ligger nog operationen vad det gäller höften i pipeline. Så den ligger fram över. Men då får det ta en och en halv månad. För jag måste ju stå styrkan tillbaka i axeln, för att kunna förflytta mig själv på kryckor. 

Fått löfte om ryggoperation 

Ingvar Oldsberg har dessutom fått besked om ytterligare en operation.

– Så har jag dessutom grejen i ryggen. Med en kota som är åt helvete. Men där har de ringt från Strängnäs ryggklinikiska sjukhus och sagt att ”vi tar den operationen”. 

Exakta datum är inte klara då 74-åringen först måste återhämta sig från axeloperationen.

Hur mår du nu?

– Ja, jag kan nog bara gå en två, tre, fyra meter. Sen får jag sätta mig ner. Men det får vi ju ta. Har jag nu två sjukhus på gång, både Strängnäs och Mölndal så får jag se det positivt. 

Du har väl kämpat för att få till en operation i Sverige?

– Ja det har jag. Men det är ju för att de är livrädda för det här med pacemaker. Majoriteten ser ju döden framför sig. Men nu när de kunde göra operationen på skuldran så insåg jag ju att det här är väl inte svårt att ta höften då. För det är ju fortfarande samma pacemaker vi talar om. Då var ju majoriteten av läkare med på det argumentet. Så nu blir det väl så.

Hur ser dina dagar ut nu? Blir du mycket hemmasittande?

– Ja jo men det är ju så mycket ändå vet du, jag har ju bolag och grejer, så att det är nog fullt upp. Sen så tränar jag varje dag. Jag vet inte om det är rekommenderbart, men jag gör ju det på motionscykeln och med knämaskiner och annat. Så jag kör ju ändå en del.

Ingvar Oldsbergs förhoppning är nu att en av operationerna kan göras inom några månader.

– Jag hoppas det, jag hoppas att en av dem blir av, det är ju två stycken vi pratar om. Men att en blir före nyår och en efter. Så det är lika bra att köra vet du.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.