Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oldsbergs utspel – nu agerar han

Ingvar Oldsberg planerar att slå tillbaka mot TV4, Folkspel och Warner Bros.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Ingvar Oldsberg och kärleken Maria Sandeblad har den senaste tiden befunnit sig på en lyxsemester i Afrika.Foto: TORBJÖRN SELANDER

Ingvar Oldsberg avskedades från "Bingolotto" – men svarade med en motattack och planerar att stämma TV4, Folkspel och Warner bros. 

Nu har tv-profilen träffat ytterligare en advokat och ska inom en snar framtid ta beslut om hur de tar ärendet vidare. 

– Vi kommer med ett utfall om hur vi ska attackera det här, säger han.

Det var i december förra året som Ingvar Oldsberg fick sparken från "Bingolotto". 

Beskedet kom efter en utredning – beställd av TV4 och utförd av produktionsbolaget Warner Bros – som visade på "allvarliga arbetsmiljöproblem" kring "Bingolotto". 

Ingvar Oldsberg slog direkt tillbaka och menade att arbetsmiljön var "bättre än någonsin". 

 

LÄS MER: Oldsberg sparkades – nu berättar han sin sanning

Ingvar Oldsberg i nytt möte med advokat

Kort senare meddelade tv-profilen att han har kopplat in advokater och planerar att stämma Folkspel, TV4 och Warner Bros.

– Jag har kopplat in advokater, som jag ska ha möte med. Då ser vi våra egna angreppspunkter, sade han i december.

Ingvar Oldsberg träffade på fredagen sina advokater igen. Men han är fåordig om vad som kommit fram och vad som händer nu. 

– De vill tänka över grejerna och fallet och se vad det landar i. Jag kan inte berätta någonting, säger han. 

– Men vi kommer med ett utfall om hur vi ska attackera det här, fortsätter han. 

 

LÄS MER: Oldsberg lämnar landet med flickvännen

"Vi kommer med ett utfall om hur vi ska attackera det här", säger Ingvar Oldsberg.Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Ingvar Oldsberg: Fortfarande tyst från TV4

Ingvar Oldsberg säger att det fortfarande är helt tyst från produktionsbolaget och TV4. Han säger vidare att det just nu känns som att försvara sig mot "en väderkvarn." 

– Ingen har hört av sig. Det är alldeles oerhört märkligt. Då får jag ta egna initiativ så att vi får fram grejer, men det får advokaterna uttala sig om, säger han. 

Ingvar Oldsberg säger vidare: 

– Det går ju inte. Man måste ju veta vad det är och kunna lägga fram ett försvar med duglighet och förklaring. Men förvägrar de dig den möjligheten så kommer ju advokaterna in i bilden.

I samband med att Ingvar Oldsberg sparkades från TV4 och "Bingolotto" tog GT/Expressen del av flera vittnesmål från Ingvar Oldsbergs kolleger som berättar att programledaren uppträtt olämpligt på flera sätt under sin tid på "Bingolotto" samt under SVT-eran med program som "På spåret" och "Här är ditt liv".

Ingvar Oldsberg har kopplat in advokater, berättar han.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Ingvar Oldsberg: "Fler erbjudanden än någonsin"

Ingvar Oldsberg ska inte ha gjort sig skyldig till sexuella trakasserier utan arbetsmiljöproblemen ska i stället handlat om olika former av mobbning och översitteri. 72-åringen själv har hela tiden förnekat anklagelserna.

– Detta är ju oerhört allvarligt! Man ger Ingvar Oldsberg sparken inför hela svenska folket och sedan vill man inte berätta varför, varken för honom eller medierna, sade hans advokat Michael Fischbein i december. 

Ingvar Oldsberg säger att han efter beskedet i december har fått "fler jobberbjudanden än någonsin". Vilka typer av erbjudanden det rör sig om vill han inte säga. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.