Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oldsbergs utspel: "Det är horribelt"

Foto: / SVERIGES TELEVISION AB
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Årets julsändning i SVT är förinspelad – något som får den tidigare julvärden Ingvar Oldsberg att rasa. 

Oldsberg, som nyligen fick sluta som programledare på TV4 efter anklagelser om mobbning, tycker det nya julupplägget är "horribelt". 

– Det är klart att man som julvärd ska sitta där i direktsändning. Det ska inte bandas som allting annat, säger Ingvar Oldsberg till Aftonbladet

Ingvar Oldsberg var julvärd 2006. 

Precis som alla julsändningar i SVT – utom årets – spelades Ingvar Oldsbergs ljuständning in live. 

Att årets julvärdar Erik Haag och Lotta Lundgren inte sitter i livestudion på julafton tycker Ingvar Oldsberg är "horribelt". 

– Jul är jul och då sitter man där. Man måste kunna få känslan för det, det går bara om det är live, säger han till Aftonbladet. 

 

LÄS MER: Trots sparken – Oldsberg kvar på bingolotterna 

 

Ingvar Oldsberg: "Jag delar Weises upprördhet"

Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Även Arne Weise har rasat mot den förinspelade julsändningen. Ingvar Oldsberg säger att han förstår honom: 

– Jag delar Weises upprördhet. Det är klart att man som julvärd ska sitta där i direktsändning. Det ska inte bandas som allting annat. Min insats var utan tvekan direktsänd och jag var dessutom den av alla julvärdar som stannade kvar till sista långfilmen var slut och önskade tittarna god natt vid halv två på natten. Alla andra hade gått hem när de påannonserat den, säger Ingvar Oldsberg till Aftonbladet. 

Det har gått snart två veckor sedan Ingvar Oldsberg sparkades från "Bingolotto". Programledaren fick gå på stående fot i samband med en internutredning som produktionsbolaget Warner Bros genomfört på uppdrag av TV4.

Internutredningen kunde påvisa "allvarliga arbetsmiljöproblem" i produktionen av "Bingolotto". Varken TV4, Warner Bros eller Folkspel har velat kommentera exakt vad arbetsmiljöproblemen men Expressen har varit i kontakt med flera tidigare medarbetare till Ingvar Oldsberg som vittnat om att programledaren ska ha haft en olämplig ledarstil.

 

LÄS MER: Uppgifter: Ingvar Oldsberg lämnade inte SVT frivilligt