Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oldsbergs utspel mot Engberg – i sändning

Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Ingvar Oldsberg sparkades från "Bingolotto" – och får inte vara med på den traditionsenliga uppesittarkvällen i TV4.

Nu skickar han en hälsning till ersättaren Lotta Engberg – samtidigt som han pikar programmet.

– Det är ju mina gäster så att säga, förklarar den avpolletterade programledaren.

När Ingvar Oldsberg sparkades från "Bingolotto" fick han sluta med omedelbar verkan. Därför var det också bråda dagar att hitta en ersättare – inte minst till den viktiga uppesittarkvällen.

Lösningen blev att plocka in Agneta Sjödin i två avsnitt samtidigt som Lotta Engberg leder uppesittarkvällen och nyårsprogrammet.

Ingvar Oldsbergs hälsning till Lotta Engberg

Ingvar Oldsberg, som ledde "Bingolotto" mellan 2014 och 2017, har nu en hälsning till sin ersättare:

– Hälsningen är bara lycka till! Det kommer att gå bra, absolut. Det är ju en tradition så att säga. Sedan får vi se var det bär hän. Men det är bra gäster, några av mina favoriter. Suzanne Axell som är en fantastisk människa, Claes Malmberg och Elisa Lindström, säger Ingvar Oldsberg.

 

LÄS MER: Ingvar Oldsbergs solsemester efter kritiken

 

– Så jodå, det kommer att gå bra. Mer än så vill jag egentligen inte säga. Men det är ju mina gäster så att säga. Malmberg är ju världsmästare i rolighet. Så det kommer att funka.

Känns det trist att inte få vara med på uppesittarkvällen?

– Nej, inte det minsta. Det gör det inte. Det som är trist är hur det ska gå med föreningslivet och "Bingolotto" överhuvudtaget. Det är ju det oroande momentet så att säga, säger Ingvar Oldsberg. 

Det var knappt två veckor sedan som Ingvar Oldsberg fick sparken som programledare för "Bingolotto".

Ingvar Oldsberg fick sparken på stående fot efter att en interutredning som produktionsbolaget Warner Bros genomfört på uppdrag av TV4 påvisat "allvarliga arbetsmiljöproblem" kring "Bingolotto".

Ingvar Oldsbergs svar efter kritiken 

När TV4 fick Warner Bros utredning på sitt bord uppmanade man Folkspel, kanalens samarbetspartner i "Bingolotto", att avskeda Ingvar Oldsberg direkt.

– Jag förstår ingenting om de eventuella anklagelserna, har Ingvar Oldsberg sagt. 

Han menar att de som kritiserar honom anonymt saknar mod. 

– Det är bara anonymt. De som är positiva går ut med namn. Men alla de andra gömmer sig i skyttegravarna och bakom buskagen. Det gör ju ingenting. Det är deras problem. Det är inte mitt. Har man inte det kuraget, så har man inte det. Jag kan leva med att de inte vågar stå upp för sina uppfattningar, har Ingvar Oldsberg sagt. 

 

LÄS MER: Oldsberg tvingas lämna Bingolotto 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.