Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oldsbergs operation stoppad efter olyckan: ”Inte så jävla roligt”

Ingvar Oldsberg anmäler TV4.
Ingvar Oldsberg.Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Ingvar Oldsberg.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Det avslitna ledbandet fick en större påverkan än vad Ingvar Oldsberg hoppades på.

Nu står det klart att den inplanerade höftoperationen han sett fram emot att göra i Belgien måste ställas in.

– Det blir en fördröjning och det är inte så jävla roligt, säger han till Aftonbladet.

Programledaren Ingvar Oldsberg, 74, har drabbats av flera hälsobekymmer under den senaste tiden. Han dragit med allvarliga problem med diskbråck i ryggen och artros i höfterna. Nu i augusti var det planerat att han skulle åka till Belgien och operas för sina höftbekymmer, läkarna skulle även undersöka vad som skulle kunna gå att göras åt hans rygg. Men nu stoppas operationen, något som Ingvar Oldsberg tidigare oroats för skulle ske.

Anledningen är att programledaren i juli tvingades till en akut operation efter att ha ramlat i sitt hem och slitit av ledbandet i sin högra hand. 

– Jag satt på en stol och så skulle jag gå upp från den stolen, och i och med att det är högerhöften som jag ska operera så bar den inte riktigt, så jag kände att jag tappade balansen lite och tog sedan emot mig med handen i golvet. Två dagar senare upptäckte jag att den var svullen och beslutade mig för att åka till akuten, sa han då till Aftonbladet.

 ”Högerhöften vek sig”

Påföljden av detta har nu blivit att Ingvar Oldsberg inte kan bege sig till Belgien för att genomföra höftoperationen. I stället har han fått en ny operation inbokad i oktober.

– Jag har varit gipsad i tre veckor och fått en skena så jag kan inte åka ned den 20 augusti beroende på att jag måste kunna sköta vardagliga bestyr som att knyta skorna och knäppa skjortan. Det är synd, nu är tidpunkten för operationen flyttad till den 8 oktober. Det är lika bra så det här hinner läka. Men jag har fortfarande svårt att gå och så tillkommer detta med gipset och högerhanden, säger han till Aftonbladet.

Ingvar Oldsberg försöker nu vänja sig vid tanken på att operationen skjutits upp och gör det bästa av situationen.

– Så är det, det blir en fördröjning och det är inte så jävla roligt, men det får man leva med. Det är lite onödigt. Men å andra sidan kan man konstatera att det kom nu när jag inte kan stödja mig och högerhöften vek sig, det var logiskt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.