Ingvar Oldsberg har dragit in ansenliga summor till det egna företaget AB Kommentar. Foto: LENNNART REHNMAN / GT / TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅNIngvar Oldsberg har dragit in ansenliga summor till det egna företaget AB Kommentar. Foto: LENNNART REHNMAN / GT / TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN
Ingvar Oldsberg har dragit in ansenliga summor till det egna företaget AB Kommentar. Foto: LENNNART REHNMAN / GT / TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN
Ingvar Oldsberg gjorde miljonsuccé innan han sparkades från Bingolotto. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSENIngvar Oldsberg gjorde miljonsuccé innan han sparkades från Bingolotto. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Ingvar Oldsberg gjorde miljonsuccé innan han sparkades från Bingolotto. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Oldsbergs miljonsuccé – innan han sparkades

Publicerad

Ingvar Oldsberg gjorde miljonsuccé innan han sparkades från "Bingolotto". 

Under sina år i programmet omsatte hans bolag mellan 4 och 9,6 miljoner kronor per år – och 2016 unnade sig Oldsberg dessutom en aktieutdelning på 1,5 miljoner.

– Det är perfekt. Nu sitter jag på en kryssning och njuter av det, säger Ingvar Oldsberg. 

Ingvar Oldsbergs år som programledare för Bingolotto blev en ekonomisk succé för programledaren från Göteborg. 

Oldsberg tillträdde som programledare i augusti 2014 och var programmets ansikte utåt fram till i december förra året. 

Då fick Ingvar Oldsberg lämna "Bingolotto" efter att en internutredning på produktionsbolaget Warner Bros, som initierades av TV4, visat på "allvarliga arbetsmiljöproblem" under produktionen. 

Men vid det laget hade Oldsberg redan dragit in ansenliga summor till det egna bolaget AB Kommentar.  

 

LÄS MER: Oldsbergs utspel – nu agerar han 

Ingvar Oldsberg behåller sin lön – utan att behöva jobba.Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Ingvar Oldsberg: "Jag har råd"

Då Expressen når Ingvar Oldsberg är han på kryssning från Casablanca till Kanarieöarna med kärleken Maria Sandeblad. 

– Det är jättebra att det är sådan utdelning, det är perfekt. Nu sitter jag på en kryssning och njuter av det, Maria och jag, säger han. 

Enligt den senaste årsredovisningen från 2016 hade bolaget en nettoomsättning på 9,6 miljoner kronor under det året. Resultatet landade på 8,6 miljoner kronor. 

Dessutom unnade han sig en aktieutdelning på 1,5 miljoner kronor. Det var första gången sedan 2007 som han tog en aktieutdelning ur bolaget. Det året låg summan på 200 000 kronor. 

Tjänade stora summor på "Bingolotto" 

Året innan Ingvar Oldsberg fick jobbet som "Bingolotto"-programledare, 2013, omsatte AB Kommentar 374 000 kronor netto, och rörelseresultatet landade i en förlust på 823 000 kronor. 

Nästföljande år var nettoomsättningen 4 miljoner kronor, och rörelseresultatet 3 377 000 kronor. 

Expressen har tidigare rapporterat att Ingvar Oldsberg under "Bingolotto"-tiden tjänade runt 200 000 kronor – per program. Och han kommer att få behålla sin höga lön under hela kontraktstiden fram till juni 2019 utan att behöva jobba. 

Detta då Ingvar Oldsberg har ett kontrakt med Folkspel om att leda Bingolotto ytterligare 1,5 år.

– Kontraktet gäller till sommaren 2019, har Folkspels vd Hans Sahlin tidigare sagt. 

Folkspels vd Hans Sahlin.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Men Oldsberg kan tänka sig att fortsätta arbeta ändå. 

– Det kommer in fler andra jobb nu än vad det har gjort någon gång tidigare. Det ringer överallt från folk som vill engagera. Det innebär att det kan bli stora summor nästa år också. Det är roligt att det är ännu bättre, säger Ingvar Oldsberg. 

Ingvar Oldsberg har sagt att han tänker stämma Warner Bros, TV4 och kanalens samarbetspartner Folkspel för kränkande särbehandling och trakasserier.

Profilen menar att han inte har fått reda på exakt vad det är han anklagas för att ha gjort, och att det var orättvist att han fick sluta som programledare för "Bingolotto".

 

OLDSBERGS MILJONER

Ingvar Oldsberg driver det egna bolaget AB Kommentar.

 

2016

Nettoomsättning: 9 679 000 kronor.

Rörelseresultat: 8 679 000 kronor. 

Utdelning till aktieägare: 1 500 000 kronor. 

 

2015:

Nettoomsättning: 8 371 000 kronor.

Rörelseresultat: 6 788 000 kronor. 

Utdelning till aktieägare: 0 kronor. 

 

2014:

Nettoomsättning: 4 013 000 kronor. 

Rörelseresultat: 3 377 000 kronor. 

Utdelning till aktieägare: 0 kronor. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag