Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

TV4 slår tillbaka mot Oldsberg i öppet brev

Ingvar Oldsberg har en ny plan för att rentvå sig själv. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
TV4 har publicerat ett öppet brev där men menar att Oldsberg aldrig haft ett avtal med kanalen. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Ingvar Oldsberg har sagt att han inte fått veta anledningen till att han sparkades – men nu bestrider TV4 hans version i ett öppet brev via kanalens blogg. 

”Jag tror de flesta förstår att TV4 inte byter ut en populär programledare med kort varsel utan att det finns en väldigt stark anledning till det”, skriver TV4-gruppens kommunikationsdirektör Åsa Barsness på kanalens blogg.

Barsness skriver i blogginlägget att Oldsberg aldrig haft ett avtal med kanalen – och avböjer ett möte som Oldsberg krävt med TV4:s vd. 

Samtidigt har Oldsberg en ny plan för att rentvå sig själv – han vill komma i kontakt med en kvinna som han ska ha kränkt. 

– Nu närmast tror jag att vi är ute efter tjejen som blev kränkt för att hon inte var med på min privata fest, säger Ingvar Oldsberg.

Ingvar Oldsberg, 72, fick sparken från "Bingolotto" på grund av "allvarliga arbetsmiljöproblem". Beslutet grundade sig i slutsatser som produktionsbolaget Warner Bros och TV4 dragit efter en internutredning.

Nu planerar Ingvar Oldsberg att stämma Warner Bros, TV4, och kanalens samarbetspartner Folkspel för kränkande särbehandling och trakasserier. Oldsberg menar att han aldrig fått veta vad som låg bakom beslutet att säga upp samarbetet med "Bingolotto". 

Men nu slår TV4 tillbaka i ett öppet brev som publicerades på kanalens blogg på lördagskvällen. 

Flera timmar långt möte med Oldsberg

I inlägget skriver TV4-gruppens hr- och kommunikationsdirektör Åsa Barsness att TV4 aldrig haft ett avtal med Oldsberg. 

I stället var det Folkspel som hade avtalet med Oldsberg – men det bolaget motiverade uppsägningen i ett flera timmar långt möte med Oldsberg innan beslutet offentliggjordes, enligt Åsa Barsness.

"Sanningen är att programledaren hade informerats samma dag. Innan pressmeddelandet skickades ut hade han ett flera timmar långt möte med tre representanter från Folkspel, som var hans uppdragsgivare. Efter mötet blev han uppringd av TV4:s innehållsdirektör och senare samma dag hade han ett telefonsamtal med vd:n för Folkspel", skriver hon i inlägget och fortsätter:

"Programledarens advokat hotar med stämningar, och raljerar över att bytet av programledare skulle bero på kritiken TV4 fick för hanteringen av 'Äntligen hemma'. Jag förstår inte det resonemanget. Skulle det vara fel att göra rätt i ett fall för att man har gjort fel i ett tidigare fall?".

Åsa Barsness, kommunikations- och HR-direktör för Bonnier Broadcasting. Foto: TV4/Linnéa Nyberg

Åsa Barsness skriver även att TV4 avböjer ett möte som Ingvar Oldsberg och advokaten Michael Fischbein krävt. 

Ingvar Oldsberg har sina egna teorier kring sparkningen

Ingvar Oldsberg, som är på semester i Sydafrika, går inte att nå på lördagskvällen. Inte heller Michael Fischbein – men då Expressen tidigare i veckan intervjuade Oldsberg var han fortfarande inställd på att stämma de tre företagen. 

Trots att Ingvar Oldsberg hela tiden hävdat att han inte fått veta varför han fick sparken, har han sina teorier. Bland annat tror han att en person, som inte fick följa med på en fest på en spårvagn, kan ha blivit kränkt. 

Nu säger Oldsberg att han vill komma i kontakt med personen.

– Nu närmast tror jag att vi är ute efter tjejen som blev kränkt för att hon inte var med på min privata fest som jag själv betalade tusentals kronor för. Spårvagnen rymmer bara 24 personer, det är ju fan en självklarhet att alla inte kan vara med, säger han.

Enligt vittnesmål till Expressen handlade det dock om utfrysning.

– Han är en mobbare, har en person sagt om vad som hände.

Trots att Ingvar Oldsberg hela tiden hävdat att han inte fått veta varför han fick sparken, har han sina teorier. Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Oldsberg tillbakavisar uppgifter

En av de kolleger som vittnat anonymt mot Ingvar Oldsberg har samtidigt berättat hur man var tvungen att tassa på tå kring programledaren samt bjuda på dyra middagar för att hålla sig på god fot med denne.

Det tillbakavisar Ingvar Oldsberg med bestämdhet.

– Hela grejen är precis tvärtom. Jag älskar isterband, falukorv, pannkakor, ärtsoppa och på en fotbollsmatch en varm korv med bröd. Jag går inte på de andra middagarna. Fina middagar, fan jag orkar inte äta mig igenom en sjurätters...

När advokat Michael Fischbein tidigare i veckan fick frågan om vad Ingvar Oldsberg menar med att de är "ute efter tjejen" svarade han:

– Nej, alltså det är ju på den nivån att han ärligt inte vet vad han skulle ha gjort för fel. Vi måste ju börja med att den som säger att någon har gjort fel den får ju då utveckla det och berätta. Vi får börja i den änden.

Ni vill alltså komma i kontakt med den här personen för att höra vad hon har att säga?

– Om det finns någon sådan person så måste ju TV4 i så fall berätta. Jag är ju inte så förtjust över att Oldsberg ska behöva försvara sig mot någonting han inte ens vet vad det är. Det är ju faktiskt så det är. Men jag utgår från att TV4 nu har ryggrad att ta en kommunikation med oss och ett möte. Så tar vi det från det.

Annons:
Expressen Refunder Miami

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!