Nu berättar Ingvar Oldsberg i Filip och Fredriks ”Breaking News” att han befinner sig i ”tv-mässigt celibat” tills det nuvarande kontraktet löper ut. Foto: Kanal 5Nu berättar Ingvar Oldsberg i Filip och Fredriks ”Breaking News” att han befinner sig i ”tv-mässigt celibat” tills det nuvarande kontraktet löper ut. Foto: Kanal 5
Nu berättar Ingvar Oldsberg i Filip och Fredriks ”Breaking News” att han befinner sig i ”tv-mässigt celibat” tills det nuvarande kontraktet löper ut. Foto: Kanal 5
Någon pension är det inte tal om ännu för 73-åringen Ingvar Oldsberg. Foto: Kanal 5Någon pension är det inte tal om ännu för 73-åringen Ingvar Oldsberg. Foto: Kanal 5
Någon pension är det inte tal om ännu för 73-åringen Ingvar Oldsberg. Foto: Kanal 5

Oldsbergs besked om comebacken i rutan

Publicerad

Ingvar Oldsberg, 73, söker fortfarande en förklaring till varför han sparkades från ”Bingolotto”. 

Men han sitter inte hemma och grubblar. Nya jobberbjudanden har börjat trilla in – och tv-profilen har redan ett drömformat i åtanke.

– Det är någonting som jag tror att nationen ropar efter, säger han.

I december förra året kom plötsligt beskedet från TV4 och produktionsbolaget Warner Bros. En internutredning som beställts visade på ”allvarliga miljöproblem” kring ”Bingolotto” – och programledaren Ingvar Oldsberg sparkades.

Nu berättar han i Filip och Fredriks ”Breaking News” att han befinner sig i ”tv-mässigt celibat” tills det nuvarande kontraktet löper ut. 

– Det var ändå en överraskande avslutning på ”Bingolotto”-perioden, när de kommer hem till lägenheten efter instruktioner från TV4. Och så kommer de in och säger de att nu är du uppsagd, nu är det slut på det här. Utan vidare förklaringar, jag visste ju ingenting av vad som hade inträffat, säger han i programmet.

Men efter det kan det bli mer Ingvar Oldsberg i rutan igen – erbjudanden har redan börjat trilla in.

– Det tilltalar mig med direktsändning. Det är nerven, den är kittlande. Jag vill göra något som har med underhållning och kunskap att göra, säger han.

 

LÄS MER: Oldsbergs miljonsuccé – innan han sparkades 

”Jättesvårt att be om ursäkt”

Någon pension är det alltså inte tal om ännu för 73-åringen, även om han gärna tillbringar fritiden på utlandssemester med kärleken Maria Sandeblad, 56. Trots uppgifterna om arbetsmiljöproblem på ”Bingolotto” upprepar Ingvar Oldsberg att han inte har varit orsaken till dem.

– Det man kan säga är att vi alla som programledare vill göra programmet från egna intentioner. Då driver man den linjen, då kan det uppfattas så från omgivningen. Det är möjligt att det kan vara något förlupet ord som hamnat fel, säger han i ”Breaking News” och fortsätter:

– I ett sådant här fall är det jättesvårt att be om ursäkt, för jag vet inte vad jag är anklagad för. Jag kan säga ett allmänt förlåt, men vad spelar det för roll. 

”Får väl läsa kontraktet mer noggrant”

Senare utvecklar Ingvar Oldsberg sin syn på framtida projekt för Expressen:

– Det är någonting som jag tror att nationen ropar efter, kombinationen kunskap och underhållning. ”På spåret” kom jag på själv. Det programmet håller fortfarande. Hela idén där är något jag gillar. Jag tycker inte om program som inte har något syfte, där man bara röstar ut folk.

– Det har varit ett antal erbjudanden, men jag kan varken tacka ja eller nej i det här laget. Den åttonde december har det gått ett år sedan uppsägningen och jag kan inte agera fram tills dess, det har med avtalen att göra. 

Får vi se dig i rutan nästa vår?

– Ja, förhoppningsvis. Jag vill hålla min del av avtalet fram till december, sedan får man se. Jag får väl läsa kontraktet mer noggrant, men jag vet att det är ett år efter uppsägningsdatum. Jag har hittills inte lyssnat på anbuden eftersom jag tycker att det vore fel, utan jag kan lugnt avvakta tills tiden är inne, säger Ingvar Oldsberg.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag