Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Oldsbergs besked om comebacken i rutan

Nu berättar Ingvar Oldsberg i Filip och Fredriks ”Breaking News” att han befinner sig i ”tv-mässigt celibat” tills det nuvarande kontraktet löper ut. Foto: Kanal 5
Någon pension är det inte tal om ännu för 73-åringen Ingvar Oldsberg. Foto: Kanal 5

Ingvar Oldsberg, 73, söker fortfarande en förklaring till varför han sparkades från ”Bingolotto”. 

Men han sitter inte hemma och grubblar. Nya jobberbjudanden har börjat trilla in – och tv-profilen har redan ett drömformat i åtanke.

– Det är någonting som jag tror att nationen ropar efter, säger han.

I december förra året kom plötsligt beskedet från TV4 och produktionsbolaget Warner Bros. En internutredning som beställts visade på ”allvarliga miljöproblem” kring ”Bingolotto” – och programledaren Ingvar Oldsberg sparkades.

Nu berättar han i Filip och Fredriks ”Breaking News” att han befinner sig i ”tv-mässigt celibat” tills det nuvarande kontraktet löper ut. 

– Det var ändå en överraskande avslutning på ”Bingolotto”-perioden, när de kommer hem till lägenheten efter instruktioner från TV4. Och så kommer de in och säger de att nu är du uppsagd, nu är det slut på det här. Utan vidare förklaringar, jag visste ju ingenting av vad som hade inträffat, säger han i programmet.

Men efter det kan det bli mer Ingvar Oldsberg i rutan igen – erbjudanden har redan börjat trilla in.

– Det tilltalar mig med direktsändning. Det är nerven, den är kittlande. Jag vill göra något som har med underhållning och kunskap att göra, säger han.

 

LÄS MER: Oldsbergs miljonsuccé – innan han sparkades 

”Jättesvårt att be om ursäkt”

Någon pension är det alltså inte tal om ännu för 73-åringen, även om han gärna tillbringar fritiden på utlandssemester med kärleken Maria Sandeblad, 56. Trots uppgifterna om arbetsmiljöproblem på ”Bingolotto” upprepar Ingvar Oldsberg att han inte har varit orsaken till dem.

– Det man kan säga är att vi alla som programledare vill göra programmet från egna intentioner. Då driver man den linjen, då kan det uppfattas så från omgivningen. Det är möjligt att det kan vara något förlupet ord som hamnat fel, säger han i ”Breaking News” och fortsätter:

– I ett sådant här fall är det jättesvårt att be om ursäkt, för jag vet inte vad jag är anklagad för. Jag kan säga ett allmänt förlåt, men vad spelar det för roll. 

”Får väl läsa kontraktet mer noggrant”

Senare utvecklar Ingvar Oldsberg sin syn på framtida projekt för Expressen:

– Det är någonting som jag tror att nationen ropar efter, kombinationen kunskap och underhållning. ”På spåret” kom jag på själv. Det programmet håller fortfarande. Hela idén där är något jag gillar. Jag tycker inte om program som inte har något syfte, där man bara röstar ut folk.

– Det har varit ett antal erbjudanden, men jag kan varken tacka ja eller nej i det här laget. Den åttonde december har det gått ett år sedan uppsägningen och jag kan inte agera fram tills dess, det har med avtalen att göra. 

Får vi se dig i rutan nästa vår?

– Ja, förhoppningsvis. Jag vill hålla min del av avtalet fram till december, sedan får man se. Jag får väl läsa kontraktet mer noggrant, men jag vet att det är ett år efter uppsägningsdatum. Jag har hittills inte lyssnat på anbuden eftersom jag tycker att det vore fel, utan jag kan lugnt avvakta tills tiden är inne, säger Ingvar Oldsberg.