Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oldsbergs angrepp mot TV4 – från andra sidan jorden

Ingvar Oldsberg tillbakavisar uppgifterna i TV4:s öppna brev om hans uppsägning.
Foto: TV4
Ingvar Oldsberg och kärleken Maria Sandeblad befinner på semester i Afrika – bland annat har paret besökt Victoriafallen i Zimbabwe.
Foto: XINHUA / ZUMAPRESS.COM/ALL OVER PRESS ZUMA PRESS
TV4-huset i Stockholm.
Foto: NILS PETTER NILSSON

Ingvar Oldsberg fortsätter striden mot TV4 – från semestern i Afrika.

På lördagskvällen skrev TV4-gruppens kommunikationsdirektör Åsa Barsness i ett öppet brev att Oldsberg blivit informerad om uppsägningen från "Bingolotto".

– Det är lögn, lögn, lögn, och kvalificerat skitsnack, säger Ingvar Oldsberg.

På söndagseftermiddagen sitter Ingvar Oldsberg och kärleken Maria Sandeblad vid Victoriafallen i Zimbabwe.

Termometern visar 34 grader och platsen är enligt Ingvar Oldsberg "fantastisk". 

Men trots semesterlyckan fortsätter Ingvar Oldsberg sin strid mot TV4. 

Slår tillbaka mot TV4:s ord

TV4-gruppens hr- och kommunikationsdirektör Åsa Barsness skrev i ett öppet brev på lördagskvällen att Ingvar Oldsberg fått förklarat för sig – under ett långt möte med samarbetspartnern Folkspel – anledningen till att han blev uppsagd som programledare för "Bingolotto". 

Men detta stämmer inte, säger nu Ingvar Oldsberg. 

– Det är lögn, lögn, lögn, och kvalificerat skitsnack, säger Ingvar Oldsberg. 


LÄS MER: TV4 slår tillbaka mot Oldsberg i öppet brev


Vilken del av TV4:s meddelande menar du är lögn?

– Naturligtvis den som berör mig. Jag har inte fått reda på vad det är. Deras kommunikationsdirektör har ju gått ut och sagt att vi kommenterar inte mer för Ingvar har redan fått reda på vad det är. Det uttalandet säger jag att det är lögn. Jag har inte fått reda på någonting. Ingen har ringt från TV4 sedan det här startade. Så där har du hela grejen. 

De skrev att du hade haft ett möte med Folkspel som varade i flera timmar?

– Nej, nej, nej. De briefade bara och sade att de hade träffat TV4 och sedan briefade de bara om uppsägningen. Och berättade inte vad det var utan det var allmänna ordalag. Precis som det jag påstod. Därför har jag inte fått reda på så vis, i så fall hade jag ju berättat det för dig och de andra för länge sedan. 

TV4-gruppens kommunikationsdirektör Åsa Barsness.

Planerar att stämma kanalen

Ingvar Oldsberg och advokaten Michael Fischbein har hotat att stämma TV4, Folkspel och Warner Bros för kränkande särbehandling och trakasserier. 

Har din inställning till detta förändrats efter TV4:s besked? 

– Det förändras ju i och med att de ljuger. Jag har inte fått reda på det. Och om det hade varit så att jag hade fått reda på det, då kan de väl berätta det en gång till, säger Ingvar Oldsberg. 

Ingvar Oldsberg blev förra månaden plötsligt uppsagd som programledare för "Bingolotto" efter att en internutredning utförd av produktionsbolaget Warner Bros, på uppdrag av TV4, visat på "allvarliga arbetsmiljöproblem". 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.