Ingvar Oldsberg lämnar Sverige tillsammans med sambon Maria Sandeblad. Foto: /IBL / /IBL
Ingvar Oldsberg lämnar Sverige tillsammans med sambon Maria Sandeblad. Foto: /IBL / /IBL

Oldsberg lämnar landet – efter anklagelserna

Publicerad
Uppdaterad

Ingvar Oldsberg lämnar Sverige, efter att ha sparkats från "Bingolotto". 

TV4-programledaren flyger med kärleken Maria Sandeblad till Kap Verde-öarna, efter mötet med sina advokater.

– Jag och Maria tycker det ska bli jätteskönt att åka ner till sol och värme, säger Oldsberg.

Ingvar Oldsberg har sparkats från jobbet som programledare för "Bingolotto" på TV4 efter en internutredning som visat på "allvarliga arbetsmiljöproblem".

Utredningen tillsattes av TV4 men utfördes av produktionsbolaget Warner. 

Ingvar Oldsberg själv har slagit tillbaka mot beslutet och menat att arbetsmiljön varit "bättre än någonsin". Nu planerar tv-veteranen en stämning mot TV4 och produktionsbolaget Warner Bros. 

 

LÄS MER: Ingvar Oldsbergs nya hot – efter Bingolotto-bråket

 

Ingvar Oldsberg lämnar landet

I veckan sker mötet med advokaterna.  

– Jag har kopplat in advokater, som jag ska ha möte med. Då ser vi våra egna angreppspunkter, säger Oldsberg och fortsätter:

– Det kanske tar något dygn innan de kommer fram till saker. Men då händer det grejer.

Ingvar Oldsberg har sparkats från jobbet som programledare för "Bingolotto" på TV4.Foto: LENNNART REHNMAN / GT / TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

Samtidigt planerar Ingvar Oldsberg att lämna Sverige tillsammans med kärleken Maria Sandeblad. 

Paret reser till Kap Verde-öarna efter jul, den 28:e december.

– Vi åker till Kap Verde-öarna. Det är en gammal önskan. Det är lugna puckar. 

Resan hade inte varit möjligt om han inte sparkats från "Bingolotto", som ju sänds på nyårsafton.

 

LÄS MER: Oldsberg tvingas lämna Bingolotto

 

Reser till paradisö med kärleken

– Jag och Maria tycker det ska bli jätteskönt att åka ner till sol och värme, vilket inte hade varit möjligt om vi hade följt deras plan. Det blir bra vettu. Det är ju väldigt positivt, säger Oldsberg.

Ingvar Oldsberg säger att han fått väldigt mycket reaktioner efter beslutet att sparka honom.

– Det är så många positiva och glada människor som ringer. Det är nästan en storm. Jag får väldigt mycket stöd. Det är ju positivt också med alla reaktioner från folk. Det är okända och det är kända. Peter Stormare ringde från Los Angeles. 

Efter jul kommer Oldsberg och Sandeblad flyga till Kap Verde-öarna.Foto: Shutterstock

Om anklagelserna säger han:

– Jag förstår ingenting om de eventuella anklagelserna, säger han och fortsätter:

– Det är bara anonymt. De som är positiva går ut med namn. Men alla de andra gömmer sig i skyttegravarna och bakom buskagen. Det gör ju ingenting. Det är deras problem. Det är inte mitt. Har man inte det kuraget, så har man inte det. Jag kan inte leva med att de inte vågar stå upp för sina uppfattningar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag