Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Oldsberg bröt ryggen i hemmet

Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Ingvar Oldsberg, 72, bröt ryggen för fyra månader sedan.

Nu berättar han att han gick runt i nästan två veckor utan att ens veta om det och att allting upptäcktes av en slump.

– Jag går fortfarande med det. Det är ju inte åtgärdat, säger Oldsberg. 

Ingvar Oldsberg skulle operera knät inför höstpremiären av "Bingolotto". Men operationen fick ställas in – efter att den folkkära programledaren brutit ryggen när han var hemma. 

Nu berättar han om det okända dramat.

– Jag bröt ju ryggen, den gick ju av. Och det gör den av kompression så att säga, när kotorna ligger för nära varandra, säger programledaren.

Efteråt var Oldsberg i för dåligt skick för att genomföra knäoperationen, och tvingas nu vänta.

–  Då måste man stärka upp ryggen innan de opererar knät. Annars går inte rehabiliteringen med knäet, säger han.

Upptäcktes av en slump 

Men Oldsberg berättar också att han gick runt i nästan två veckor med bruten rygg – utan att veta om det. Det var först när han skulle upp till sjukhuset för att kontrollera knät som han berättade om sina ryggsmärtor för läkaren.

Då upptäcktes skadan av en slump. 

– Jag åkte in någon vecka senare, eller två veckor senare, när de ändå tittade på knät. Då sa jag det att jag fick lite ont i ryggen och då tog de en röntgenplåt och sa att kotorna längst ner, L4 och L5 eller vad de heter, hade gått av. 

Oldsberg fortsätter:

–  Jag går fortfarande med det. Det är ju inte åtgärdat. man kan steloperera sånt där, men det är så tråkigt. Då går man nog väldigt rak i ryggen, som en överste.

Under söndagen hoppar Leif "Loket" Olsson in som programledare för "Bingolotto" och ska göra det i tre veckor.

Anledningen är att programledaren är på kärlekssemester tillsammans med sin käresta Maria Sandeblad.

–  Vi sitter nu på balkongen i Montenegro i solsken. Staden heter Budva. Vi ska vara här några dagar till och sen åker vi till Belgrad. Vi är borta i totalt 14 dagar. Det är jag och Maria. Hon sitter tillbakalutade och läser en bok, säger Oldsberg.

Oldsberg är på kärlekssemester 

Samtidigt berättar han att han har fått rehabövningar från en sjukgymnast som han ska göra för att stärka till ryggen, men att han skippar det under semestern. Då tar han det lugnt i stället. 

Men programledaren har fortfarande lite svårt att gå.

– Det kan ju vara lite stabbigt emellanåt, men visst, det går jättebra. Det är ju så här också att, vi blir ju inte yngre och yngre. Och det blir ju slitageskador naturligtvis. Men när det blir bra sen så kommer jag ju tycka att det här var jättepositivt. Så får jag ju köra genom deras träningsprogram, och det är ju också positivt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.