Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oldsberg akut opererad – efter plötsliga olyckan

Se mer om TV-profilen.
Efter ett plötsligt fall landade Ingvar Oldsberg illa med handen.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Ledbandet gick av och programledaren tvingades till akut operation.Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Efter ett plötsligt fall landade Ingvar Oldsberg illa med handen.

Ledbandet gick av och programledaren tvingades till akut operation.

– Jag kände att jag tappade balansen lite och tog sedan emot mig med handen i golvet, säger han till Aftonbladet.

Ingvar Oldsberg har under den senaste tiden drabbats av hälsobekymmer. Programledaren har dragits med allvarliga problem med såväl diskbråk som artros i höfterna.

– Det stora var ju att jag skulle göra en tv-serie i USA men det gick ju inte. I och med ryggen och problemen med höfterna har det inte gått. Så vi får se när vi gör den, har Ingvar Oldsberg berättar för Expressen tidigare.

Slitit av ledbandet

I augusti var det tänkt att han skulle opereras i Belgien för sina höftbekymmer och då också undersöka vad läkarna där skulle kunna göra åt hans rygg. Men nu uppger Aftonbladet att Ingvar Oldsberg i stället tvingats till en akut operation. Detta då programledaren ramlat hemma och slitit av ledbandet i höger hand.

– Jag satt på en stol och så skulle jag gå upp från den stolen, och i och med att det är högerhöften som jag ska operera så bar den inte riktigt, så jag kände att jag tappade balansen lite och tog sedan emot mig med handen i golvet. Två dagar senare upptäckte jag att den var svullen och beslutade mig för att åka till akuten, säger Ingvar Oldsberg till Aftonbladet och fortsätter:

– Efter en röntgen visade det sig att ledbandet var av. Det kan tydligen bli så om man landar i fel vinkel. Då gjorde de en operation på handakuten på Sahlgrenska som var lite komplicerad för att ledbandet låg lite gömt. De satte även in en spik i tummen för att hålla den i rätt position eftersom ledbandet var av. Men allt gick jättebra och sedan åkte jag därifrån.

”Jag har så ont”

Om Ingvar Oldsberg kommer att behöva behålla spiken i tummen vet han inte än. Men programledaren hoppas nu på att han kommer att få möjlighet att genomföra höftoperationen i Belgien.

– Allt det här kanske äventyrar operationen. Jag måste såklart gå med kryckor efter den. Men trycket blir nog precis mot tummen och ledbandet och jag vet inte om det kommer att gå.

När Expressen når Ingvar Oldsberg berättar han att han försöker sova under tiden som medicinerna dämpar smärtan.

– Jag har lite problem med höften och får tabletter och sprutor för att kunna sova. För att jag har så ont.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.