Efter 2,5 års arbete släpper Ola Svensson nu albumet "Carelessly yours".
Efter 2,5 års arbete släpper Ola Svensson nu albumet "Carelessly yours".

Ola Svensson:
"Jag har mognat"

Publicerad

Ola Svensson, 27, är tillbaka.

Efter 2,5 års arbete samtidigt som utlandsframgångarna fortsatt släpps nu albumet "Carelessly yours", på eget skivbolag.

– Mycket har förändrats, jag har mognat och jobbat otroligt hårt, säger Ola.

Ola Svensson, 27, har hållit sig undan rampljuset - i Sverige - under flera år. Nu är han tillbaka, med nya albumet "Carelessly yours" där han samarbetat med storheter som demonproducenten Shellback, Patrik Berger som skrivit åt bland andra Robyn och många fler.

– Det har varit extremt lärorikt, och jag är väldigt tacksam över att de har velat vara en så stor del av den här skivan och min utveckling, säger Ola.

Ett arbete som har fått ta 2,5 år.

– Jag startade mitt egna skivbolag efter förra plattan och det har varit mycket som jag behövt lära mig, samtidigt som jag haft stor frihet - en egen plattform. Men det tillkommer ju saker som vad man har råd med och jag har investerat mina egna pengar för att få göra min musik på mitt sätt, vilket så klart har varit värt det, säger Ola.

Turnérar i världen

Samtidigt som albumet blivit till har Olas framgångar utomlands fortsatt. Studiotid har blandats med spelningar världen över.

– Det har gått bra, absolut. Det är fantastiskt att åka till ett annat land, utan några förväntningar, och mötas av folk ibland redan på flygplatsen som är dedikerade till min musik och det jag gör, säger Ola.

Samtidigt har tiden inneburit att det varit tyst om honom i Sverige.

– Jag tror att det var viktigt också, att det blev en paus. Jag har gjort några få grejer men annars försökt fokusera på utlandet och att skriva klart plattan. Det har hänt mycket de senaste åren. Mycket har förändrats, mitt sätt att se på det jag gör och vad som är viktigt för mig. Albumet är skrivet på ett annat sätt och jag har gett mig själv möjligheten och friheten att göra det på mitt sätt, vilket har varit befriande, säger Ola.

Samtidigt som karriären ångar på har kärlek och privatliv fått stå åt sidan.

– Jag har inte stadgat mig. Det är så klart något man saknar, men det är inte så lätt när man reser hela tiden och annars sitter i studion. Jag har dejtat, men det är svårt. Samtidigt är musiken och karriären fokus just nu, det kommer väl en tid för annat också, säger Ola.

– Nu är det tid att jobba.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag