Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ola Salo bröt samman av Amandas tolkning

När Amanda Jenssen framförde sin tolkning av ”Calleth you, cometh I” bröt Ola Salo ihop.
Han började tänka på vännerna i The Ark och kände en stor saknad efter att spela i band igen.
”Det berörde mig starkt”, berättade The Ark-frontmannen efteråt. Foto: Robert Eklund
Amanda Jenssen kom tvåa i ”Idol” 2007. Sen dess har hon stadigt jobbat med musik. Foto: David Sica
I kväll sänds det första avsnittet av ”Så mycket bättre” i TV4. Medverkar gör Love Antell, Carola Häggkvist, Kajsa Grytt, Amanda Jenssen, Ola Salo, Johan T Karlsson och Thomas ”Orup” Eriksson. Foto: Olle Sporrong

Ola Salo berättar inför kvällens premiär av "Så mycket bättre" om kärleken till sin hustru och att han helt slutat dricka alkohol.

Under programmet brister det för sångaren och han börjar gråta.

- Jag är alltid rädd för att misslyckas, säger artisten.

Årets deltagare i "Så mycket bättre"

Carola Häggkvist, 48 år

Ola Salo, 37 år

Kajsa Grytt, 53 år

Amanda Jenssen, 26 år

Johan T Karlsson (Familjen), 38 år

Thomas "Orup" Eriksson, 55 år

Love Antell (Florence Valentin), 33 år

DET HÄR ÄR OLA SALO

Namn: Ola Salo (Rolf Ola Anders Svensson)

Ålder: 37.

Familj: Hustrun Anneli och dottern Judith, född 2010.

Bor: På en gård utanför Kristianstad i Skåne.

Yrke: Artist.

Bakgrund: Frontfigur och sångare i The Ark som 2011 splittrades efter 20 år tillsammans. Har sedan dess spelat huvudrollen i "Jesus Christ Superstar". Är 2015 aktuell med ett album som soloartist.

Efter några år i Stockholm har Ola Salo har dragit sig undan till en gård utanför Kristianstad. Ett läge mäklare marknadsför som "Österlen-nära".

– Jag mådde inte bra i stan. Jag fick ingen ro för mina tankar, säger han.

Där lever han med sin fru Anneli och dottern Judith.

– Vi lärde känna varandra innan jag blev känd. Det känns skönt att dela mitt liv med någon som kände mig innan jag blev en känd person, säger Ola.

– Vi hade en romans redan 1998, men blev så nära vänner att vi tyckte att det var läskigt att ha en romans samtidigt. I den åldern ville man vara fri. Istället blev vi bästa kompisar. Ingen av oss var nog redo för ett förhållande där man verkligen delar allt på alla plan. Vi var bästa kompisar i åtta år. Från början kändes tanken lite konstig, sen insåg vi att det alltid var ett litet problem när vi hade andra relationer att vi var varandra så nära.

I kväll är det premiär för TV4:s "Så mycket bättre". Ola Salo är först ut.

I Amanda Jenssens tolkning brister Ola ut i gråt.

Saknar spela i band

– Den berörde mig starkt för att den fick mig att tänka på bandet. Just i den stunden kände jag en väldig saknad efter mina kompisar i bandet. Självklart ses vi inte lika ofta nu. Vi är alla familjefäder och har inte så mycket tid till socialt ungänge och alla har sina egna projekt och jobb, säger han.

Och:

– Jag kommer sakna att spela i band resten av mitt liv, utan att vilja göra det igen. Jag kommer spela, ha kompmusiker i framtiden, men aldrig vara medlem i ett band. The Ark var det band jag var medlem i.

2015 släpper Ola Salo ett album som soloartist.

– Jag är alltid rädd för att misslyckas, säger Ola.

Tabu att inte dricka

Jag räknar med att jag kommer få ett kritiskt bemötande. Det får man se som att folk har höga förväntningar på en, och det är ju något positivt. Sen kommer jag ändå bli asförbannad varenda gång jag får en dålig recension. Så fungerar jag, säger Ola.

Sedan sex år tillbaka dricker inte Ola alkohol.

– Jag brukar mörka det. Det är tabu i Sverige att inte dricka. Berättar jag att jag inte dricker för folk blir de först förvånade, sen intresserade, sen defensiva, försvarar sina egna alkoholvanor utan att jag attackerat dem och i det sista stadiet kan de bli lite aggressiva i, typ "är dju schå jävla bra rå?", säger han.

Klen hälsa och psyke

Framgångsåren med "The Ark" ledde till hårt festande. Och mycket alkohol.

– Jag drack nog mer än vad som var bra för mig, även om jag nog inte festade hårdare än någon annan i min omgivning. Men det var för mycket för mig. Jag mådde dåligt av det. Fysiskt och mentalt. Med åren har jag fått acceptera att jag har klen hälsa och klent psyke. Det tog väldigt hårt på mig. Genererade ångest. Förstärkte det depressiva stråk som alltid funnits i mig. Jag var nästan alltid sjuk, säger Ola.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!