Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ola Rapaces problem med svartsjuka: ”Bara brinner”

Ola Rapace har lämnat Paris och flyttat tillbaka till Stockholm, för att bo med sin fru, Sonja Jawo.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IB
podcasten ”Sårbar och superstark” med Mia Törnblom berättar Rapace nu om sina blandade känslor kring att vara tillbaka i Sverige
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Ola Rapace med sin fru Sonja Jawo.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Ola Rapace har lämnat Paris och flyttat tillbaka till Stockholm, för att bo med sin fru, Sonja Jawo.

I podcasten ”Sårbar och superstark” med Mia Törnblom berättar Rapace nu om sina blandade känslor kring att vara tillbaka i Sverige – och hur han hanterar svartsjuka.

– Det känns som en liten by där det skvallras väldigt mycket om en och det kan vara svårt att hantera det, säger Ola Rapace i podcasten.

Det var i maj förra året som skådespelaren Ola Rapace gifte om sig med frun Sonja Jawo – syster till Aino Jawo i duon Icona Pop.

Paret gifte sig efter att ha känt varandra i nio månader – och Rapace friade till Jawo samma kväll de träffades.

Då bodde Ola Rapace fortfarande i Paris, där han också arbetar. Nu har skådespelaren valt att flytta hem till Sverige igen, för att bo med sin fru. Jawo vill på grund av barn från en tidigare relation inte flytta till Paris.

Ola Rapace svartsjukedilemma

I podcasten ”Sårbar och superstark” med Mia Törnblom berättar Ola Rapace om sina känslor kring att vara hemma i Stockholm igen.

– Det är kul men det är också svårt att komma tillbaka till Stockholm. Det är så litet och alla har så mycket uppfattningar om en. Det känns som en liten by där det skvallras väldigt mycket om en och det kan vara svårt att hantera det, säger han i ”Sårbar och superstark”.

Rapace berättar också om problem med svartsjuka, och hur han och hustrun hanterar det.

– Jag har ju massa historia och har ju levt så där att jag har struntat i vad mina relationer gör med mig själv och andra ganska mycket, säger han i podcasten och fortsätter:

– Jag brukar säga till min fru att en del grejer får man nog bara acceptera att de har varit som de varit.

 ”Det blir ju helt svart”

Skådespelaren poängterar att svartsjuka kan vara ett allvarligt problem, och att det gör att man slutar tänka logiskt.

– Det blir ju helt svart. Och det kan gå på en millisekund bara av en bild, ett uttryck eller en referens och så finns det ingen logik längre. Det bara brinner på något sätt, säger han i podcasten.

Expressen har sökt Ola Rapace.

Förra året berättade Ola Rapace om att han gift sig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.