Inte imponerad. Ola Rapace beskriver tiden som "Wallander"-skådespelare som en mardröm. Foto: GETTY IMAGES
Inte imponerad. Ola Rapace beskriver tiden som "Wallander"-skådespelare som en mardröm. Foto: GETTY IMAGES

Ola Rapace sågar svenska filmerna

Publicerad

Han spelade polis i tretton "Wallander"-filmer.

Nu beskriver James Bond-aktuella Ola Rapace den tiden som "en mardröm".

- Alla "Wallander"- och "Beck"-filmer är ju värdelösa, säger han i tidningen Café.

Ola Rapace, 40, slog igenom i "Tusenbröder" och filmen "Tillsammans". Därefter gjorde han tretton "Wallander"-filmer där han spelade polis. Nu har Ola Rapace tagit ett stort kliv framåt i karriären och är aktuell som storskurken Raoul Silvas hantlangare Patrice i James Bond-filmen "Skyfall" som har premiär på fredag.

I en intervju i tidningen Café passar han på att säga vad han egentligen tycker om sitt gamla levebröd "Wallander"-filmerna.

 Senaste numret av tidningen Café.
- Jag upplevde det som en fantastiskt svår tid. Vissa skådespelare och andra i branschen kan tjäna bra, men alla de här tyska pengarna som pumpas in för att vi ska göra hundra "Wallander"-filmer och tusen "Beck"-rullar är inte bara positiva. De gör att folk håller på med en massa skit i stället för att drömma om något intressantare, säger han i Café.

Pinsamt att låtsas vara bra

Ola Rapace tycker att det är pinsamt att vi i Sverige ska låtsas att vi är bra på thrillers.

- Alla "Wallander"- och "Beck"-filmer är ju värdelösa. Det fattas trovärdighet, det funkar inte att utreda tusentals mord i Ystad år efter år. Till slut är det bara skrattretande och nivån är så låg att man måste bestämma sig för att lägga ner, säger han i Café.

Tungt att göra "Wallander"

Tiden som "Wallander"-skådespelare, ser Ola Rapace som en tung period.

- Vi fick inte chansen att göra de där filmerna riktigt bra. Det var en mardröm för mig, för jag insåg att det inte spelade någon roll vad jag gjorde, säger han i Café.

Expressen har sökt Yellowbird som står bakom "Wallander", dock utan resultat.


 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag