Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ola Rapace offrade livet i Paris för kärleken

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Foto: EMIL NORDIN

När Ola Rapace träffade sin hustru Sonja Jawo friade han samma kväll och nio månader senare var de gifta.

Skådespelaren var då bosatt i Paris men har flyttat hem till Stockholm för kärleken och för SVD berättar Rapace att han känner sig fast här.

– Ja, eller så känns det ju, att jag offrar mitt liv i Paris för kärlekens skull, säger han till tidningen.

Ola Rapace, 48, har tillbringat flera år i Paris, där han har bott och arbetat med flera filmprojekt. 

Men skådespelaren har flyttat hem till Stockholm för kärlekens skull. I en intervju med Linda Skugge för Svenska Dagbladet får Rapace frågan om det var för att få roliga roller i Sverige som han valde att flytta hem. 

– Nej, jag åkte hem på ren impuls för jag var vilsen, och då kände jag att det var bättre att starta om här. När jag kom hem så blev jag så klart kär i en kvinna. Och hon har en grabb som är tretton. Och han går i skolan på Söder så hon kan ju inte flytta med mig till Paris, säger han till tidningen.

Skådespelaren är nu fast här i Sverige

– Ja, eller så känns det ju, att jag offrar mitt liv i Paris för kärlekens skull. Men sedan vet jag inte om jag tycker att det är värt det.

Linda Skugge frågar Rapace hur mycket han tänker på det och påpekar att det känns som att han tyckte det var jobbigt. 

– Ja det är skitjobbigt. Jag är så nära att ramla ner i bitterhet, säger han till tidningen.

Det gick fort för Ola Rapace och Sonja Jawo. Skådespelaren sa att han ville gifta sig med Jawo första kvällen de träffades och efter nio månader gifte paret sig i Rapaces dåvarande hemstad Paris. 

– Jag kände fan att hon är den vackraste människa jag mött så det var logiskt att sätta en ring på fingret. Jag sa det till henne och så tyckte hon också att det är en bra idé, har Rapace tidigare sagt till Expressen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.