Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ola Rapace: Därför tog det slut med Noomi

Ola Rapace har en lång och framgångsrik karriär bakom sig
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Noomi Rapace och Ola Rapace på filmfestivalen i Venedig 2010.
Foto: DAVIDE LANZILAO / BILDBYRÅN SILVER CONTRASTO
Noomi Rapace.
Foto: ROLF KONOW / NORDISK FILM
Ola Rapace och Noomi Rapace i "Svinalängorna".
Foto: ROLF KONOW / ROLF KONOW

Ola Rapace har en lång och framgångsrik karriär bakom sig – samtidigt har det stormat kring hans privatliv.

I Alex Schulmans podcast "Schulman show" berättar skådespelaren om bråket med Peter Birro och varför relationen med Noomi Rapace sprack.

– Noomi var otroligt målstyrd på att komma högst upp i branschen, säger Ola Rapace i "Schulman show".

Ola Rapace, 46, gästar det senaste avsnittet av "Schulman show" med Alex Schulman. Där berättar han bland annat om sin konflikt med manusförfattaren Peter Birro. Bråket rör den försenade boxarfilmen "Sånt är livet", som handlar om boxaren Bosse Högbergs och sångerskan Anita Lindbloms liv.


LÄS MER: Därför lämnade Ola Rapace Sverige 


I intervjun går Ola Rapace hårt åt Peter Birro och anklagar honom bland annat för idéstöld. I samband med att "Sånt är livet" försenades ska Ola Rapace och flera andra ha blivit sårade av Peter Birro, uppger skådespelaren.

Expressen har sökt Peter Birro.

Ola Rapace om relationen med Noomi Rapace

I "Schulman show" får Ola Rapace också frågan om varför förhållandet med Noomi Rapace inte fungerade (paret skilde sig i september 2010 efter nio år som gifta).

– Jag tror inte att det var meningen att vi skulle vara tillsammans hela livet oavsett. Men Noomi var otroligt målstyrd på att komma högst upp i branschen (karriären reds. anm). Det är inget fel med det, jag har värsta respekten för henne och den karriär hon har gjort. Verkligen. Vi är fortfarande vänner men för min del var det en del av det som gjorde det osexigt, att det handlade för mycket om karriären och för lite om drömmar.


LÄS MER: Rapace vågade scen i nya filmen 


Ola Rapace fortsätter:

– Men hon har säkert hundra andra anledningar. Dessutom tror jag att om det hade varit meningen att vi skulle leva med varandra då hade vi gjort det ändå. Då hade vi hittat sätt att överkomma sådana trivialiteter.


LÄS MER: Sanningen bakom stora succéfilmerna 


Däremot anser Ola Rapace att det är en hårdragning att säga att Noomi Rapace valde karriären före kärleken.

– Det skulle vara lögn, så var det inte. Vi insåg båda två att om jag skulle kunna leva det liv jag ville leva och hon skulle kunna leva det liv hon ville leva så var vi tvungna att sära på oss. För det gick inte att få ihop drömmen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.