Ola Lindholm berättar nu själv om de knarkmisstankar som riktas mot honom. "Jag är inte orolig. Jag vet att jag inte tagit någon form av narkotika", säger SVT-profilen i ett pressmeddelande. Foto: Olle Sporrong
Ola Lindholm berättar nu själv om de knarkmisstankar som riktas mot honom. "Jag är inte orolig. Jag vet att jag inte tagit någon form av narkotika", säger SVT-profilen i ett pressmeddelande. Foto: Olle Sporrong

Ola Lindholm om knarkmisstankarna: Jag är inte orolig

Publicerad
Uppdaterad
Nu väljer barnprogramledaren och chefredaktören Ola Lindholm att tala ut om knarkmisstankarna.
I ett pressmeddelande säger han att inte tagit någon form av narkotika.
"Det ska ta två veckor till det testet är klart. När jag får testresultatet kommer jag att kommentera detta vidare."
I pressmeddelandet som har rubriken "Med anledning av misstankarna mot mig", berättar Lindholm om hur han var på Råsunda när AIK tog emot Mjällby i söndags. Han gick tidigare från matchen eftersom hans lag – Mjällby – fick storstryk.
"500 meter från arenan blev jag ifattsprungen och konfronterad av två poliser som sa att dom misstänkte att jag hade narkotika på mig. Det hade jag givetvis inte".
Det togs ett urinprov, som Lindholm säger att han "givetvis ställde upp på". Provet togs under en trappuppgång nära Råsunda. Han skriver vidare att han inte tänker kommentera det ytterligare, innan provresultatet kommer.
"Jag är inte orolig. Jag vet att jag inte tagit någon form av narkotika."

Pressmedelandet i sin helhet:

"Med anledning av misstankarna mot mig.

Jag gick på fotboll i söndags. Jag gick tidigt från matchen då mitt favoritlag Mjällby fick storstryk och jag satt mitt i en AIK-klack. Det var inget bra ställe för en Mjällbysupporter. 500 meter från arenan blev jag ifattsprungen och konfronterad av två poliser som sa att dom misstänkte att jag hade narkotika på mig. Det hade jag  givetvis inte. De ville då ta ett urinprov som jag genast ställde upp på. Det urinprovet togs under en trappa i en trappuppgång nära Råsunda, med folk i huset passerandes. Efter det såg poliserna mig gå till min bil för att köra hem.

Det ska ta två veckor till det testet är klart. När jag får testresultatet kommer jag att kommentera detta vidare. Jag är inte orolig. Jag vet att jag inte tagit någon form av narkotika."


Ola Lindholm

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag