Ola-Connys nya liv – efter uppbrottet från fästmön

Ola-Conny Wallgren och Morgan Karlsson är populära i både Sverige och Norge.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Ola-Conny Wallgren är aktuell i en ny säsong av ”Ullared” på Kanal 5 och Discovery.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Ola-Conny Wallgren, 57, är aktuell med ännu en säsong av ”Ullared” .

Nu berättar han om singellivet under pandemin, kärleksbreven och viljan att framstå som något annat än en lustigkurre.

– Jag har blivit lite äldre och har fått ett bra perspektiv på livet, säger han.

Varuhuset Gekås i Ullared är likt resten av samhället märkt av coronapandemin. Ola-Conny Wallgren – som varit 21 år på arbetsplatsen – har de senaste månaderna varit permitterad och jobbar deltid.

– Det är lite tråkigt och jag förlorar lite i lön varje månad. Men det är ju så i dessa tider. Jag är mer permitterad eftersom jag inte jobbar i kassan. Det var inte så populärt eftersom det blev köbildning. Alla ska prata, ta foton och ha autografer, säger han.

Oftast jobbar han på livsmedelsavdelningarna. Och i den nya säsongen av ”Ullared” får tittarna följa med när Ola-Conny besöker bageriet som gräddar limpan som bär hans namn.

– Jag tyckte det var väldigt kul. Det kändes märkligt att se sig själv på dessa limpor som färdades runt. De var väldigt trevliga och jag lärde mig mycket, säger han.

Den tolfte säsongen av ”Ullared” är inspelad 2019 och har precis haft premiär på Kanal 5.

Blev erbjuden ”Let's dance”

Ola-Conny Wallgren har tillsammans med Morgan Karlsson, 48, blivit ansiktet utåt för Gekås.

Duon är oerhört populär även i Norge.

För Ola-Conny har det inneburit en chans att medverka i vad han beskriver som mer seriösa sammanhang. Som när han våren 2019 syntes i kändisupplagan av norska vildmarksprogrammet ”71 grader nord”.

– Det var skönt att göra något annat och visa att jag kan det. Något som är seriöst där man inte bara är en lustigkurre. Jag vill visa att jag har en annan sida också, säger han och fortsätter:

– Jag blev även erbjuden ”Let's dance” och ”Farmen” i Norge, men jag kunde inte vara med eftersom min syster skulle gifta sig.

Ola-Conny Wallgren förklarar att han är tacksam för allt han fått genom sitt kändisskap, men tycker att han ibland framställts ensidigt.

Efter ”En stark resa” 2017 fick det räcka.

– Vi färdades över hela världen, körde alla fordon, flyttade krokodiler och simmade bland hajar. Men det vinklades på ett sådant sätt att vi skulle vara lite lustiga. Då kände jag att det fick lov att vara mer seriöst i fortsättningen, säger han.

”Inte läge att träffa någon”

Förutom det dagliga arbetet i varuhuset i Ullared spelar Ola-Conny in videohälsningar till sina norska och svenska fans vid sidan om.

Pandemin har också gett utrymme för hemmapyssel.

– Jag håller på och grejar, putsar väggar och sådant, och håller på i trädgården. Sedan umgås jag med mina barn, jag har kunnat träffa dem lite mer, vilket jag inte kunnat tidigare på grund arbetstiderna. Det har jag satt värde på.

Ola-Conny Wallgren har även haft tid att fundera över kärlekslivet.

Sedan uppbrottet med fästmön våren 2019 har han varit singel.

– Just nu är inte läge att träffa någon. Jag har legat lågt faktiskt och jag är inte den som söker, vilket jag gjorde innan och hade lite panik över. Men det har mattats av. Jag har tänkt tanken, men det har inte alltid varit så lyckat för mig och då har jag blivit lite trött på det. Jag har haft otur, säger han.

– Jag är mottaglig, men också väldigt försiktig. Det är ett givande och ett tagande. Man måste kunna synka med varandra och lita på varandra. Och ge varandra utrymme och frihet och bejaka varandras fritidsintressen.

”Njuter av livet”

Även om det lugnat sig får han fortfarande en hel del kärleksbrev.

– Det är e-post och ett och annat brev, både från Norge och Sverige. Men jag tror att det bästa är att det händer något i vardagen. Jag tror inte riktigt på det där med att träffas på nätet eller på en krog. Det kanske fungerade när man var ung. Det är inget jag lägger vikt vid just nu, säger han.

Det låter som att du är tillfreds med tillvaron?

– Ja, jag är det, jag har ingen panik. Jag har blivit lite äldre och har fått ett bra perspektiv på livet och känner att det flyter på. Jag njuter av livet. Jag behöver bara tänka på mig själv och mina barn, säger Ola-Conny.

– Och min katt som aldrig klagar.

Morgan & Ola-Connys miljonsmäll – trots succén

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.