Ola-Connys ilskna utspel: ”Hänger inte med Morgan”

Morgan Karlsson och Ola-Conny Wallgren
Ola-Conny Wallgren och Morgan Karlsson
Foto: OLLE SPORRONG
Morgan Karlsson och Ola-Conny Wallgren
Foto: KANAL 5

Kanal 5:s ”Ullared” är tillbaka med en jubileumssäsong – programmet som har gjort Ola-Conny Wallgren och Morgan Karlsson till folkkära tv-profiler.

Men Ola-Conny Wallgren har tröttnat på att ständigt bli förknippad med sin kollega.

– Jag hänger inte med Morgan. Så fort jag är någonstans så frågar folk: var är Morgan? Då kan jag bli förbannad och sur, säger Wallgren.

Kanal 5:s populära realityserie ”Ullared” är tillbaka med säsongsjubileum. För tionde året visas programmet, och precis som tidigare är Ola-Conny Wallgren, 54, en av huvudpersonerna.

När programmet började spelas in på varuhuset Gekås Ullared så kunde Ola-Conny Wallgren omöjligt föreställa sig att han ett decennium skulle vara en folkkär tv-profil.

– Jag trodde väl aldrig att det skulle bli så stort. Men jag står med båda fötterna på jorden och är ingen diva med huvudet uppe i det blå, säger han.

Blivit en tuff förhandlare

Ola-Conny Wallgren menar att han har blivit tuffare med åren, numera har realityprofilen vissa krav på hur han framställs i programmet.

– Jag har blivit hårdare när det gäller vad som ska göras, och hur det ska göras. Nu är det ju underhållning och det ska vara humor, men jag vill att det ska bli bra och inte klippas ihop på något konstigt sätt, säger han och fortsätter:

– Visst kan man tycka ibland att de upprepar saker och ting. Men skit samma. Det är tv och det ska bli så, annars blir det inget program. 

Ola-Conny Wallgren menar att tv-serien har gett hans ekonomi ett uppsving. Även när det gäller att ta betalt har han blivit allt mer orädd.

– Jag har ett eget aktiebolag. När jag gör saker utanför mitt vanliga jobb så gör jag det inte gratis. Där har jag blivit tuff. Sen har jag hjälp av någon som förhandlar åt mig, säger han.Ola-Connys ilska: ”Hänger inte med Morgan”

Framgångarna i ”Ullared” har lett till att Ola-Conny Wallgren och kollegan Morgan Karlsson, 45, har fått göra mer tv ihop, som reseprogrammet ”En stark resa med Morgan och Ola-Conny”. 

De två har kommit att bli starkt förknippade med varandra, och även om Ola-Conny Wallgren gillar Morgan Karlsson så tycker han det är irriterande.

– Jag hänger inte med Morgan. Så fort jag är någonstans så frågar folk: var är Morgan? Då kan jag bli förbannad och sur. Nu är det så här att jag har ett eget liv, jag har andra kompisar. Folk tror att jag har ett litet liv där det bara cirklar runt oss två. Det är inte så, säger han.

Om Ullared: ”Blir kvar tills jag är pensionär”

”Ullared” har blivit en långkörare, och Ola-Conny Wallgren jämför det skämtsamt med evighetssåpan ”Hem till gården”. Men tv-profilen har mer att ge, och planen är att jobba kvar på varuhuset och bjuda tittarna på mer underhållning.

– Jag känner mig ung i sinnet, kan vara barnslig och bjuda på mig själv. Jag kan fortsätta ett bra tag till. Jag har inte tänkt sluta på Gekås, jag blir här tills jag är pensionär, säger han.

”Ullared” har säsongspremiär tisdag 15 januari kl 20 på Kanal 5 och Dplay.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.