"Dopingskandalen" är ingen stor grej för Ola-Conny Wallgren eftersom alla i hans omgivning vetat om den. Foto: Olle Sporrong
"Dopingskandalen" är ingen stor grej för Ola-Conny Wallgren eftersom alla i hans omgivning vetat om den. Foto: Olle Sporrong

Ola-Conny väljer att ta anklagelserna med ro

Publicerad

– Jag ska i alla fall inte dricka te på lakritsrot i kväll!

Det säger dopingomskrivne Ola-Conny Wallgren inför kvällens tv-sändning av tv-priset Kristallen.

Reaktioner på dopingskandalen har helt uteblivit och han tar hela grejen med en klackspark och går vidare.

Ola-Conny Wallgren har hållit på med idrott sen han var sju år och har bland annat tävlat i judo på hög nivå och var trea i Sverige i kula när han var 15 år.

Det var då, när han vägrade äta penicillin mot sina luftrörsbesvär, och i stället drack stora mängder örtteer som dopingpolisen slog till.

Inget positivt besked

– Det var ingen som sa om det var bra eller dåligt, säger han. Så när brevet kom på posten och det stod att beskedet var positivt så trodde jag det var bra.

– Men positivt i det språket var ju inte så positivt utan åt andra hållet, säger han med ett skratt. Är det här ett skämt eller?

Han och tränaren läste på om att lakritsrot- och kamomillte och förstod att det kan höja testosteronvärdet.

Leversjukdom

– De trodde att jag kanske hade en leversjukdom så jag fick åka upp till Stockholm och genomgå tester, men jag hade inte det. Någonstans måste man dra gränsen och jag hamnade mitt på.

Vad har du fått för reaktioner på avslöjandet?

– Jag har inte pratat med någon om detta, mer än Morgan, som redan innan visste om detta. Någon annan har inte sagt något, men jag har inte varit på jobbet ännu. De som känner mig väl vet redan om detta.

Har du några andra lik i garderoben?

– Nej, det har jag inte, säger Ola-Conny. Jag är ärligheten själv, jag skulle aldrig kunna lura någon människa. När det gäller ens liv kanske man kan ljuga, men i det här fallet så håller det inte i längden.

– Och skulle jag hållit på med sån skit så skulle jag inte ha den konditionen som jag har i dag, säger han.

Hårt slag

Om "avslöjandet" säger han:

– Jag har alltid följt Patrik Sjöberg och Stefan Holm och då blev jag full i skratt och väldigt hedrad att det var OS-medaljören Stefan Holm som snappade upp detta.

– Säger man doping så är det ett ganska tungt ord i dag, säger han. Och det kan vara ett hårt slag för mig, men jag vet ju hur det ligger till.

– Jag har rent mjöl i påsen!

Han räds inte heller kvällens Kristallen-gala i Stockholm med André Pops och Gina Dirawi där han och Morgan är gäster.

– Men om någon kommer fram till mig så tänker jag svara: Jag dricker inget lakritsrot-te i kväll i alla fall. Jag dricker öl eller vin.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag