Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Familjen oense om Franks begravning

Frank Andersson begravs i nästa vecka.
Foto: MELI PETERSSON ELLAFI / BILDBYRÅN
Familjen har tidigare berättat om beslutet att Frank Andersson ska vila i födelsestaden Trollhättan, men samtidigt har ex-hustrun Jeanette Bouvin Nygren planerat för en begravning i Stockholm.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN

Brottningslegendaren Frank Andersson ska begravas i nästa vecka – men var han kommer att få sin sista vila är ännu inte klart.

Familjen har tidigare berättat om beslutet att Frank Andersson ska vila i födelsestaden Trollhättan, men samtidigt har ex-hustrun Jeanette Bouvin Nygren planerat för en begravning i Stockholm.

– Det är inte upp till någon av oss nu utan det har gått vidare till länsstyrelsen, säger Franks exfru Jeanette Bouvin Nygren till Sportbladet. 

Frank Andersson avled den 9 september på grund av komplikationer efter en hjärtoperation.

I nästa vecka ska brottningsikonen begravas – och två ceremonier kommer att hållas. Men de anhöriga är inte överens om var Frank Andersson ska få sin sista vila.  

Frank Anderssons familj har i samråd med de närmaste beslutat att han ska begravas i sin födelsestad Trollhättan efter ett samtal Frank Andersson hade med sin bror Tommy på Karolinska sjukhuset inför operationen. 

– Först ville han inte prata om vad vi skulle göra om operationen inte gick som vi tänkt oss, allt fokus låg på att träna och komma tillbaka, men kort innan operationen kallade han till sig mig och sa: ”Tommy, jag vill begravas bredvid dig om jag inte vaknar”, har Tommy Andersson tidigare berättat.

Två ceremonier

Begravningsgudstjänsten ska hållas 19 oktober i stadskyrkan, har de tidigare berättat.

Tommy Andersson har också berättat att en minnesgudstjänst ska komma att hållas i Stockholm.

Samtidigt har Frank Anderssons ex-hustru Jeanette Bouvin Nygren planerat för en borgerlig begravning  i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården den 16 oktober.

– Enligt vad Frank har sagt till mig vill han ha det så. Alla de som vill komma till Stockholm för att hedra honom ska kunna göra det, har hon tidigare berättat.


"Det är fortfarande osäkert"

I väntan på begravningen ska nu enligt uppgifter till Sportbladet kvarlevorna efter Frank Andersson ha förts till Stockholm från Trollhättan. 

– Det är inte upp till någon av oss nu utan det har gått vidare till länsstyrelsen, berättar Franks exfru Jeanette Bouvin Nygren till Sportbladet.   

Även Franks exflickvän Jeanette Kindblom berättar för tidningen om osäkerheten inför begravningen.

– Så är det. Frank är i Stockholm och var han ska gravsättas får beslutas på en högre nivå. Det är fortfarande osäkert, säger hon till Aftonbladet.

Frank Andersson brorson Svante vill inte säga något om den uppkomna situationen utan hälsar:


– I nuläget har jag inga kommentarer. Jag kommer i egenskap av brorson att gå på begravningen i Trollhättan den 19 oktober för att respektera Franks sista vilja.

Jeanette Bouvin Nygren har tidigare berättat att hon och familjen inte är överens.

– Jag har inget ont att säga om Tommy. Det är bara att vi inte är överens i frågan. Jag vet vad Frank har sagt till mig. Och Frank har sagt en annan sak till honom. Därför är det inte klart var Frank ska vila. Tommy kan ha fått fel information om att detta bara skulle vara en minnesstund. Det är tråkigt att det blivit så. Vi vill inte bråka med varandra, utan fajtas för det vi hört Frank säga, berättade hon då.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.