Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oklara beskedet – om hyllade HBO-serien

”Kate Winslet i ”Mare of Easttown”.
Foto: HBO
Kate Winslet och Guy Pearce.
Foto: HBO
Serien består av sju avsnitt – och fler ser det inte ut att bli.
Foto: HBO

Alla sju avsnitt av hyllade serien ”Mare of Easttown” har nu släppts.

Men chanserna för en andra säsong är små.

Artikeln innehåller inga spoilers.

HBO-serien ”Mare of Easttown” är på mångas läppar just nu, i såväl Sverige som internationellt, och det sista avsnittet har precis släppts.

Krimdramat – med bland andra Kate Winslet och Guy Pearce på rollistan – har hyllats av de flesta och har ett betyg på 8,6 på film- och tv-sajten IMDB.

Men blir det en säsong två av ”Mare of Easttown”?

Skaparen ville få till ett perfekt slut

Det är osäkert, av seriens skapare Brad Ingelsby och regissören Craig Zobel att döma. Och det faktum att serien lanserades som en ”limited series”, en limiterad serie begränsad till enbart en säsong och sju avsnitt.

Skaparen Brad Ingelsby säger att han lagt ner mycket tid på att få till slutet på serien. 

– Du måste på sätt och vis verkligen sätta slutet perfekt, annars kommer publiken typ ”fan, jag slösade alla dessa timmar av mitt liv”. Så jag var fast besluten om att slutet måste vara väldigt bra, säger han till magasinet Elle och kallar det just ett ”slut”, och inte en ”final”.

I en intervju med Collider berättar Brad Ingelsby vidare:

– Jag behöver mer eller mindre ha slutet klart för mig i huvudet, redan innan den första scenen. Om man vet hur det slutar kan man fuska lite och kasta tittaren fram och tillbaka. Det var lärorikt och jag hoppas att vi lyckades.

Angourie Rice osäker på om hon vill se en fortsättning

Angourie Rice spelar Siobhan, dotter till huvudkaraktären Mare Sheehan som i sin tur spelas av stjärnan Kate Winslet. 

I en intervju med Elle berättar Rice att hon är öppen för en andra säsong om det skulle bli av – men också om sina tvivel.

– Mitt omedelbara svar är ”Ja!” Men, ju mer jag tänker på det, ju mer jag tänker, så är jag nog nöjd med att lämna karaktärerna där de är. Ju mer jag tänker på det, desto mer känner jag ”nej, nej, nej”. Jag gillar lite hur stark den fristående storyn blir, säger Angourie Rice till Elle, och fortsätter:

– Men, så klart, om Brad Ingelsby skrev en otrolig andra säsong eller en otrolig spin-off, självklart skulle jag känna ”Ja!” Jag vet inte hur jag känner om det. När serien pitchades för mig var det hela tiden tänkt att bara vara sju avsnitt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.