Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Okända scenerna i "Beck" klipptes bort

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Rebecka Hemse har spelat rollen som Inger i "Beck" i 20 år.
Foto: Anders Amrén
Hemse spelar rollen som Becks dotter.
Foto: Baldur Bragason / PHOTO: BALDUR BRAGASON NORDISK FILM PRODUCTION A

I runt 20 år har Rebecka Hemse spelat Martin Becks dotter Inger i "Beck"-filmerna.

Nu berättar hon om hur det var att säga hejdå till Mikael Persbrandt - och om de bortklippta scenerna.

– Man skulle nog kunna klippa ihop en ganska gedigen långfilm av alla bortklippta scener som jag varit med i, säger hon.

Inger är dotter till Peter Habers karaktär Martin Beck i "Beck"-filmerna.

Rebecka Hemse, 40, har spelat rollen i snart 20 år - första gången var i "Beck - Lockpojken" 1997.

– Man blir väldigt trygg med varandra när man arbetat med ihop i så många år. Man tar vid där man slutade, och det tycker jag är ganska skönt. Varje gång man kommer tillbaka är det som att man upptäcker vad som hänt sedan sist. Man får lite perspektiv av att göra det där då och då. Sedan är det behagligt att känna varandra väl, och jobba, tycker jag, säger Rebecka Hemse.


LÄS MER: Mikael Persbrandts hälsning efter "Beck"


Rebecka Hemse om de bortklippta scenerna

Folk brukar komma fram till henne på stan för att hälsa. Hon säger att det är varma och trevliga reaktioner - och att folk generellt är väldigt respektfulla.

Rebecka Hemse har en mindre roll i "Beck"-filmerna och därför är det många scener som hon medverkar i, som till slut inte kommer med i filmerna.

– Det är ganska mycket, för min del eftersom jag inte är med i fallen, eller brotten, det är alltid de som står i centrum. Man skulle nog kunna klippa ihop en ganska gedigen långfilm av alla bortklippta scener som jag varit med i, säger hon och fortsätter:

– Man kan inte prioritera, utan måste få fram historien och lösa fallet. Men jag är så insatt i hur det går till så jag brukar inte känna mig särskilt förolämpad eller sorgsen om det händer. Jag är så pass trygg med det filmbolaget, Filmlance, som producerar "Beck". Det sköts alltid på ett väldigt fint sätt.


LÄS MER: Därför mörkade de Persbrandts avhopp


Mikael Persbrandt slutade som Gunvald Larsson

Nyligen slutade Mikael Persbrandt som populäre karaktären Gunvald Larsson. Han ersattes av "Game of thrones"-stjärnan Kristofer Hivju som kom in som polismannen Steinar.

Men Rebecka Hemse menar att det inte påverkade henne privat, att Mikael Persbrandt slutade efter så lång tid av samarbete.

– Micke är en vän till mig, han var den första jag stod på scen med när jag började spela teater. Jag känner inte att jag behövde säga hejdå till honom för att han inte spelar Gunvald Larsson, säger hon.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.