Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

OITNB-stjärnan om serien: "Sårade mig och många andra"

Taryn Manning spelar Tiffany ”Pennsatucky” Doggett i "Orange is the new black".Foto: DARLA KHAZEI, PACIFICCOASTNEWS.C / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM
Taryn Manning menar att hon behandlats illa av sitt team.Foto: KM/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES
Den sjunde och sista säsongen av "Orange is the new black" släpptes nyligen på Netflix.Foto: STEPHEN LOVEKIN/VARIETY/SHUTTERSTOCK / STEPHEN LOVEKIN/VARIETY/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Taryn Manning kritiserar serien för att ha behandlat henne illa.Foto: CIAO HOLLYWOOD / SPLASH NEWS / CIAO HOLLYWOOD / SPLASH NEWS SPLASH NEWS
Taryn Manning kritiserar serien och menar att hon behandlats illa.Foto: JOSEPHINE SANTOS, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM

Orange is the new black-skådespelerskan kritiserar hur serien behandlar skådespelarna.

Taryn Manning menar i ett långt inlägg att serien, som hon väljer att inte nämna vid namn, sårat många människor.

”Jag måste tala ut innan något händer med mig. Skit i kändisskap! Denna serie sårade människor. Ni kommer aldrig riktigt få veta, men många sårades”, skrev Taryn Manning på Instagram, enligt People.

Bara dagen efter den sjunde och sista säsongen av succéserien ”Orange is the new black” släpptes på Netflix gick skådespelerskan Taryn Manning, som spelar Tiffany ”Pennsatucky” Doggett  i serien, ut på sociala medier och gav ett annat perspektiv på framgången.

I ett långt inlägg på Instagram skrev Taryn Manning att ”den här serien har sårar mig mer än någonting i mitt liv”, rapporterar People.

”Många sårades”

Inlägget har sedan dess raderats och ingenstans nämner skådespelerskan ”Orange is the new black”, men ska ha hänvisad till serien, skriver den brittiska nyhetssajten.

”Den här serien sårade mig mer än någonting i mitt liv och om det är det jag måste göra för att driva det jag står för, kommer jag att fortsätta”, skrev Taryn Manning, enligt People och fortsätter:

”Jag måste tala ut innan något händer med mig. Skit i kändisskap! Denna serie sårade människor. Ni kommer aldrig riktigt få veta, men många sårades!”

Skådespelerskan menar i inlägget att det är ämnen från rasism till människohandel, och beskriver att hennes ”liv stals från henne av en kriminell person som var mentalt sjuk” och att ”ingen brydde sig om att hjälpa henne så jag fast bestämd att lära mig hur jag kan göra skillnad”, skriver nyhetssajten.

Blivit avskedad

Att hennes val att kritisera, den i inlägget icke nämnda, serien kan betyda att hon i framtiden inte får fler skådespelarjobb bryr hon sig inte om. För Taryn Manning är det viktigaste att få fram sitt budskap.

”Jag behöver inte jobba i denna stad någonsin igen. Jag har blivit avskedad av alla för att jag har en ryggrad. Jag blev avskedad för att en person trakasserade mig dagligen, och dem också. Så mitt team, de bara vände sig emot mig. Som en bilolycka. Gummihals men ingen hjälp. Fy för showbiz. En skam”, skrev skådespelerskan i inlägger, enligt People och fortsatte sedan med att tillägga:

”Inte en enda av de andra skådespelarna bryr sig om mig. Bara titta.”

Stöttas av kollegan: ”Jag älskar dig”

Men visst finns det skådespelerskor från serien som bryr sig om henne. Kollegan Lori Petty, som spelar Lolly Whitehill i serien, kommenterade Mannings inlägg.

”Hej. Jag älskar dig”, skrev Lori Petty varpå Taryn Manning svarade att hon visste, men att hon nu väljer att ge upp sin karriär för att visa alla hur illa de var behandlade under inspelningarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.