OIa-Connys vänskapsbluff med Morgan – berättar nu

Ullaredduon Ola-Conny Wallgren och Morgan Karlsson.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Ola-Conny berättar i en intervju att duon inte är så tajta som det framstod i tv-serien.
Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES

Ullaredsduon Ola-Conny Wallgren och Morgan Karlsson charmade tv-Sverige mellan 2009 och 2021.

Nu avslöjar Wallgren att duon egentligen inte är så nära som många trott.

– Det var ett spel för galleriet och... det blev ju bra ändå, säger han till Hänt.

Ola-Conny Wallgren, 58, och Morgan Karlsson, 49, blev kända över en natt 2009 när ”Ullared” började sändas på Kanal 5.

Den populära duon har alltid gett sken av att vara goda vänner och i programmet har man kunnat följa deras kärvänliga jargong. Dessutom har de också haft program tillsammans där de rest runt världen. 

Men relationen mellan Ola-Conny och Morgan som tittarna fått följa finns inte i verkligheten, berättar Wallgren för Hänt.

– Vi umgås inte privat, vilket ju har framstått, att vi är bästisar. Alltså vi kanske gjorde saker och ting i början av den tid som vi spelade in ”Ullared”. Men vi var inte så som vi beskrev i programmen, det var det inte, säger han.

Ola-Conny: ”Det var ett spel för galleriet”

Det ska ha rört sig om ett knep för att få tittarna att tro att de i själva verket var nära vänner – för programmets skull.

– Det var ett spel för galleriet och... det blev ju bra ändå. Vi umgicks lite då och då, jag hjälpte honom med grejer och fixa men vi umgås inte på fritiden, nej. Vi är olika världar.

Hänt har varit i kontakt med Morgan Karlsson som till viss del ger en liten annan bild, men som också bekräftar att det rörde sig om ett knep för att fånga tittarna.

– Nej, vi har en bra relation så där. Sen så kanske inte Ola-Conny ringer mig en fredag och säger att ”Nu drar vi till stan och festar” och så. På så sätt har det inte vart något sånt där men det har vi väl inte gjort innan heller utan... vi har en bra relation, säger han.

”Ullared” sändes mellan 2009 och 2021 på Kanal 5.

Ur arkivet: Morgan och Ola-Connys miljonsmäll – trots succén

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.