Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Odd Molly-grundaren Karin Jimfelt Ghatan död

Kläddesignern Karin Jimfelt Ghatan, 61, har gått bort efter en kort tids sjukdom.
Foto: EMIL NORDIN
Tidigare Odd Molly-grundren och kollegan Per Holknekt, 61, skriver om sorgen på Facebook.
Foto: STEFAN LINDBLOM / STELLAPICTURES

Kläddesignern Karin Jimfelt Ghatan, 61, har gått bort efter en kort tids sjukdom, vilket Aftonbladet var först med att berätta. 

Odd Molly-grundaren och tidigare kollegan Per Holknekt, 61, skriver om sorgen på Facebook.

”Allt i mitt liv är nattsvart. Karin var den största. Jag har jätteont nu”. 

På söndagen publicerade Svenska Dagbladet kläddesignern och entreprenören Karin Jimfelt Ghatans dödsannons. Där står det att hon gick bort hastigt den fjärde februari. 

”Hon har hastigt lämnat oss i stor sorg och oändlig saknad”, står det skrivet, undertecknat av hennes barn, mamma, syster, släkt, hunden Ruben och ”många kära vänner”. 

Karin Jimfeldt Ghatan, Per Holknekt och Christer Andersson startade klädmärket Odd Molly 2002 som börsnoterades fem år senare. Men 2013 valde både Karin Jimfeldt Ghatan och Per Holknekt att lämna bolaget.

Holknekt: ”Min saknad är omöjlig att sätta ord på”

På måndagen skrev Per Holknekt om sin ”älskade affärspartner och livskamrats” bortgång i ett långt inlägg på Facebook, enligt Aftonbladet. 

”Karin räddade mitt liv när jag var som svagast… och jag hennes på samma vis. Det är nu drygt 2 veckor sedan Karin gick bort efter en kort tids sjukdom och allt i mitt liv är nattsvart. Karin var den största. Jag har jätteont nu. För hålrummet efter dig är skoningslöst. Dig för alltid tacksam. Ensam utan dig. Min saknad är omöjlig att sätta i ord”, skriver han. 

Odd Molly: ”Vi vill tacka henne för att hon gjort”

På Odd Mollys Instagram har företaget delat en bild på Karin Jimfelt Ghatan där de ”sänder kärlek till familjen”. 

Odd Mollys story på Instagram.
Foto: Instagram

Per Holknekt skriver till Aftonbladet att han har barnens tillstånd att skriva om Karin Jimfelt Ghatans bortgång och ber om att låta familjen vara i fred.

Se även: 

Modeskaparen och föreläsaren Per Holknekt öppnar upp om sin cancer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.