Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nyqvists sista dagar – trotsade sjukdomen

Michael Nyqvist blev 56 år gammal Foto: /ALL OVER PRESS / /ALL OVER PRESS
Michael Nyqvist kämpade mot lungcancern i ett år. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Michael Nyqvist Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Michael Nyqvist trotsade sjukdomen sin sista tid i livet.

Trots att han var svag så firade skådespelaren sin dotters examen med familjen bara några dagar innan sin död, samtidigt som han spelade in en ny film och reste till Paris med vännen Johan Renck.

– Han höll geisten uppe liksom, har skådespelaren och vännen Krister Henriksson tidigare sagt. 

I ett års tid kämpade Michael Nyqvist mot lungcancern. Dokumentärfilmaren Susanne Cederberg jobbade med en film om skådespelaren, när beskedet kom. 

Under en tid gick sjukdomen tillbaka – men återvände sedan med full kraft.

Men trots att sjukdomen gjorde skådespelaren svag och fick honom att sluta träna, så höll han humöret uppe.

 

LÄS MER: Michael Nyqvist död – blev 56 år gammal  

 

– Jag besökte honom hemma för drygt en vecka sedan och hade sms-kontakt med honom över helgen. Vi har hörts flera gånger varje vecka. Jag är så glad att jag var och hälsade på. Han har alltid haft en så enorm humor och varit en fantastisk person, har Susanne Cederberg berättat för Aftonbladet.

Krister Henriksson pratade med Michael Nyqvist så sent som för några månader sedan.

– Han höll geisten uppe liksom. Men det har du väl förstått av tidningarna att han inte ville att det där skulle komma ut riktigt. Och som den fina skådespelare han är så spelade han det ganska bra,  har vännen och skådespelaren tidigare sagt. 

Den 21 juni, bara dagar före sin död, firade Michael Nyqvist sin dotters examen med familjen. På Instagram la han upp bilder på firandet och skrev "Proud father", vilket översätts till "stolt pappa".

Michael Nyqvist har nyligen spelat in filmerna "Radegund" och "Hunter Killer" som beräknas komma ut under 2017. Den 24 maj publicerade Nyqvist en bild på Instagram som visar när han provade kläder för rollen:

"Provar kläder för Radegund... Tog något mer 'hipster' i slutändan", skriver han till bilden.

Michael Nyqvist spenderade även mycket tid i Paris. I slutet på april var skådespelaren i den franska huvudstaden tillsammans med vännen och regissören Johan Renck. Michael Nyqvist publicerade en bild på Instagram där de båda sitter på en uteservering i Paris.

I slutet av mars togs några av de sista bilderna på Michael Nyqvist i ett offentligt sammanhang. Han trotsade då sjukdomen och deltog i premiären av sin film "Du försvinner" på plats i Köpenhamn.

 

LÄS MER: Michael Nyqvist höll sjukdomen hemlig  

 

Dragomir Mrsic: "Han ville väl bara säga hejdå"

Michael Nyqvist tyckte väldigt mycket om att träna. Men under de sista månaderna i sitt liv var han tvungen att sluta, för hans kropp var för svag.

Nära vännen och skådespelaren Dragomir Mrsic, 47, berättar att Nyqvist brukade träna på hans gym i Stockholm.

För tre veckor sedan kom Michael Nyqvist förbi – men inte för att träna.

– Han ville väl bara säga hejdå. Min fru kände knappt igen honom. Hon förstod inte, att det var det. Hon hann inte prata med honom för hon hade en kund. Men nu förstod hon varför han var där, det var säkert för att säga hejdå på något sätt, säger Dragomir Mrsic.

 

LÄS MER: Stjärnans hyllning till Michael Nyqvist  

 

Vännen visste inte om att skådespelaren hade lungcancer.

– Jag tror han bara höll det inom familjen. Och sen gick han väl runt lite till folk och sa hejdå på sitt sätt. Så känner jag att det kan ha varit, säger  Dragomir Mrsic. 

Hanna Widerstedt ljög för alla – levde som prostituerad i sju år

Nu berättar hon sanningen om åren efter ”Big brother”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.