Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya vändningen efter ”Älskar, älskar inte”

I flera månader har tv-tittarna kunnat följa André och Isabellas relation i ”Älskar, älskar inte”.
Foto: Privat
I en video på Instagram väljer Isabella att berätta att förhållandet nu är över.

Isabella Gunnarsson Fröstrup i realityserien ”Älskar, älskar inte” har riktat kritik mot produktionen för hur relationen mellan henne och pojkvännen André framställts i programmet.

Men i en ny video på Instagram berättar hon nu om vändningen:

– Ni har just kanske sett avsnittet på Discovery där det framgår att vi är ett par. Jag bestämde mig i går för att vi inte är det längre. 

28-åriga göteborgaren Isabella Gunnarsson Fröstrups relation med brasilianske pojkvännen André, 35, är ett av åtta distansförhållanden som tittarna får följa i ”Älskar, älskar inte” på Discovery+ och Kanal 5.

I samband med säsongsavslutningen har Isabella berättat för Expressen om sin besvikelse kring hur programmet klippts.

– Det var väldigt negativt vinklat. Det var bara problem och det var bara diskussioner. 

Mathilde Albinsson, pressansvarig för programmet på Discovery Networks Sweden, besvarade Isabellas kritik i en kommentar:

”Allt råmaterial får så klart inte plats inom ramen för programtiden. Syftet är givetvis inte att på något vis förvränga någon deltagare eller relation. Om Isabella ändå uppfattar det så är det så klart tråkigt. Vi har och har haft en tät och kontinuerlig dialog med samtliga deltagare och lyssnar in deras synpunkter och önskemål, eftersom det är viktigt att de ska känna sig inkluderade. Som alltid erbjuds de stöttning vid behov.”

Vändningen efter kritiken: ”Visat sanningen”

I säsongsavslutningen av ”Älskar, älskar inte” krävde också Isabella att produktionen klippte in en nyinspelad del där hon och André betonar att de fortfarande är ett par.

Men på Instagram berättar nu Isabella att hon har gjort slut.

– Som jag har gått ut med tidigare så har jag sagt att det är väldigt vinklat i programmet och det är det. Men det är också för att det också har visat sanningen. Och jag inte har velat se sanningen, säger hon i det över sju minuter långa klippet.

Det definitiva beslutet kom efter ett en okänd tjej skrev till Isabella på Instagram och tipsade om en sajt om tecken på vad man kallar för ohälsosamma relationer.

– Jag har ju vetat länge att det här inte är en bra relation, men jag fick det så svart på vitt när jag läste på den här hemsidan. Jag kände bara att nu kan jag inte blunda längre. Nu går det inte längre, säger hon till Expressen.

I programmet hälsar André på Isabella i Göteborg.
Foto: Discovery+
Isabella berättar hur den slutgiltiga insikten om förhållandet kom efter att hon läst en lista med tecken på en hemsida om ohälsosamma relationer.
Foto: Instagram

”Önskar att någon hade frågat mig”

Isabella berättar hur hon själv varit ”naiv och blåögd” och själv tidigare blundat för vad hon beskriver som varningssignaler. Samtidigt önskar hon att man inom produktionen skulle ha agerat.

– Jag vill inte lägga något ansvar på dem men jag önskar kanske ändå att någon bara hade frågat, eller kanske till och med stått upp för mig, säger hon.

Hur mår du nu?

– Jag känner mig fri. Det känns som att jag har haft kedjor runt mig. Jag är absolut i chock och lite ledsen, det kommer ju stundvis. Men jag känner mig framför allt lättad. Som att jag kan andas igen. Så känns det.

I ett mejl kommenterar Mathilde Albinsson på Discovery Networks Sweden Isabellas ord om inspelningen:

”Vi och produktionen månar givetvis om Isabella. Det är oerhört viktigt för oss att våra deltagare mår bra och känner sig trygga, såväl under som efter inspelning. Vi har därmed en kontinuerlig dialog med alla deltagare och de erbjuds alltid stöttning vid behov.” 

Se mer nöje:

Här är årets deltagare i Så mycket bättre 2021.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.