Nya listan över bevisen mot Gunilla Persson

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Gunilla Persson får mer tid på sig att förereda sitt försvar.

Samtidigt har en lista på bevisen mot realitystjärnan offentligtgjorts. 

Åklagaren i Florida har bilder, övervakningsvideo och vittnesuppgifter som bevis för stölden som Gunilla Persson anklagas för.  

Gunilla Persson anklagas för att ha stulit ett par solglasögon av märket Chanel från en lyxbutik i Palm Beach i Florida. 

Det misstänkta brottet skedde i maj. På måndagen infinner sig Gunilla Perssons advokat i rätten.

Av dokument från rätten framgår att måndagens förhandling varade i endast en minut. Gunilla Persson var inte själv närvarande. 

Realitystjärnans advokat, Phillip T. Ridolfo Jr, meddelade i rätten att Gunilla Persson gör avkall på rätten till en snabb rättsprocess. 

Det betyder att Gunilla Persson och hennes advokat får mer tid på sig att förbereda sitt försvar. 


LÄS MER: Gunilla Persson förd akut till sjukhus – efter åtalet 


Listan med bevis – mot Gunilla Persson

Gunilla Persson nekar till brottet. 

Phillip T. Ridolfo Jr har begärt att få tillgång till bevisningen mot Gunilla Persson, något som rätten beviljat. I samband med beviljandet offentliggjordes en lista på materialet som åklagarsidan använder som stöd till anklagelsen mot Gunilla Persson. 

Det handlar om bilder och övervakningsvideo – en video som påstås visa hur Gunilla Persson den 22 maj tog på sig ett par solglasögon värda 4 700 kronor och gick ut ur lyxbutiken utan att betala för varan. 

En kvinna som arbetar i butiken har lämnat vittnesuppgifter. Och enligt listan över bevisen har även Gunilla Persson gjort ett uttalande om händelsen. 

Hennes fullständiga utsaga har inte offentliggjorts, och advokaten Phillip T. Ridolfo Jr har inte velat svara på frågor om vad Gunilla Persson har att säga i sitt försvar. 

Polisen skriver i sin anmälan att Gunilla Persson vid det misstänkta brottstillfället påstod att hon tänkte lämna tillbaka solglasögonen ”senare”.

Efter att hon greps gjorde Gunilla Persson ett uttalande via en annan advokat, Michael Murphy. Han sa då till Expressen:

– Gunilla mår bra. Det här är ett missförstånd och hon är oskyldig. Vi ser fram emot att klara upp detta i sinom tid.

Nästa datum i rätten är den 27 juli. 


LÄS MER: Gunilla Perssons egna ord – efter gripandet i Florida


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.