Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Familjen: Avicii begravs i kretsen av de närmaste

Tim ”Avicii” Bergling dog, 28 år gammal.
Foto: AMY SUSSMAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Tim Bergling sörjs av en hel värld.
Foto: JOHN SHEARER / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Tim Bergling blev bara 28 år gammal.

Nu är det klart att världsstjärnan kommer att begravas vid en privat ceremoni.

”Begravningen av Tim kommer att ske i kretsen av de närmaste”, skriver presskontakten Ebba Lindqvist.

Den 20 april hittades den svenska världsstjärnan och musikern Tim ”Avicii” Bergling död i Omans huvudstad Muskat.

Nu har det kommit ett nytt uttalande om Aviciis begravning, via presskontakten Ebba Lindqvist.

"Det har inkommit många frågor om Tim Berglings begravning. Familjen meddelar att begravningen av Tim kommer att ske i kretsen av de närmaste och ber vänligen medierna att respektera detta”.

LÄS MER: Tim ”Avicii” Berglings familj i öppet brev: Orkade inte längre 

I ett öppet brev har Tim Berglings familj, som består av mamma Anki Lidén, pappa Klas Bergling, syskonen Anton Körberg, Linda Sterner och David Bergling, berättat om artistens död.

”Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress”, skrev familjen i brevet och fortsatte:

”Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan. Nu orkade han inte längre. Han ville få frid.”

Familjen tackade för stödet efter Tim Berglings bortgång

Tim Bergling har sörjts världen över och i ett tidigare uttalande tackade familjen för stödet:

”Vi vill tacka för det stöd vi fått och alla kärleksfulla beskrivningar av vår son och bror. Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik och har fina minnen till hans låtar”.

"Tack för de initiativ som tagits för att hedra Tim, som samlingen på Sergels torg, kyrkklockor som spelat hans musik och tysta minuterar runtom i världen”, skrev familjen då.


LÄS MER: Aviciis familj skriver öppet brev – tackar för stödet 


Tim ”Avicii” Bergling var en av Sveriges absolut största stjärnor internationellt och blev känd för hitlåtar som ”Levels”, ”Wake me up” och ”Waiting for love”.

Tim Bergling har samarbetat med världsstjärnor som Madonna, Coldplay, Wycleaf Jean och har hyllats av USA:s tidigare president Barack Obama.

Då Tim Bergling gick bort var han nära att bli klar med ett nytt album – Aftonbladet har rapporterat att artisten lämnade efter sig över 200 osläppta låtar. 

Enligt Aftonbladet kan albumet komma att släppas senare i år – familjen har enligt tidningen suttit i möten med skivbolagsrepresentanter. 

Efter det hårda arbetet med musiken under vintern och våren begav sig Tim Bergling till Oman, där han levde semesterliv med vänner. 

Tim Bergling hittades död på ett gods i Omans huvudstad Muskat. Han blev 28. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.