Assistenten avslöjar detaljer om Whitney Houstons död

Whitney Houston var en av världens största artister, när hon 2012 gick bort, bara 48 år gammal.
Foto: THOMAS NILSSON
Nya uppgifter gör gällande att Houston inte var ensam när hon dog.
Foto: PHOTOSHOT / STELLA PICTURES PHOTOSHOT

I februari 2012 hittades Whitney Houston död i badrummet i sitt hotellrum på Beverly Hilton Hotel i Los Angeles.

Nu sex år senare släpps dokumentären "Whitney" om hennes liv – och regissören Kevin MacDonald menar att det nu finns tecken på att världsstjärnan inte var ensam i rummet när hon dog.

– Hennes assistent, berättade för mig att hon tror att det kan ha varit någon annan i rummet när Whitney dog, säger Kevin MacDonald till NME.

Whitney Houston var en av världens största artister, när hon 2012 gick bort, bara 48 år gammal. Hon hittades livlös i ett badkar i sitt hotellrum i Los Angeles, och obduktionen visade att hon hade drunknat. Samtidigt syntes det att Houston hade ett långvarigt kokainmissbruk och dessutom led av ett hjärtfel.


LÄS MER: Så fick Cissy Houston veta att Whitney dött


Nu har en ny dokumentärfilm om Whitneys liv kommit – "Whitney" – och regissören bakom det avslöjande verket berättar att det fortfarande finns frågetecken kring artistens bortgång.

Whitney Houston hittades död – men var hon ensam?

I en intervju med tidningen NME förklarar Kevin MacDonald att han under tiden han gjorde filmen fått höra att dödsfallet var mystiskt. Bland annat borde badkaret ha svämmat över under tiden Whitney Houston låg där utan att bli hittad – men någon hade stängt av kranen.

– Det var diskussioner om dödsfallet, som var så mystiskt. Mary Jones, hennes assistent, berättade för mig att hon tror att det kan ha varit någon annan i rummet när Whitney dog, eftersom det var så mycket vatten på golvet, men kranarna i badkaret var avstängda. Kranarna hade varit på tillräckligt länge för att badkaret skulle svämma över, men vem stängde av dem? säger regissören Kevin MacDonald till NME.


LÄS MER: Övergreppen drev Whitney in i misären


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.